L’alcalde de Dénia visita Palamós per conèixer els projectes del municipi vinculats a la promoció del producte pesquer local i principalment els relacionats amb la gamba

L’alcalde de la ciutat de Dénia (País Valencià), Vicent Grimalt, va visitar Palamós ahir dimarts, amb l’objectiu de poder conèixer de primera mà el treball que fa el municipi amb relació a la promoció del producte pesquer local i principalment els relacionats amb la gamba de Palamós, amb l’objectiu de poder valorar l’aplicació a Dénia d’alguna d’aquestes línies de treball.

Les caraterístiques de port pesquer que té Dénia, juntament amb el referent de la seva gamba i l’alta activitat turística, la fan molt similar a Palamós, i per això l’interès de conèixer el treball que es realitza per part de l’Ajuntament palamosí i la Confraria de pescadors local.

El batlle valencià va estar acompanyat per Miguel Angel Civera, assessor de la Ciutat Creativa de la Gastronomia de Dénia; i per Pepe Romany, cuiner i col•laborador dels projectes organitzats per Dénia com a Ciutat Creativa de la Gastronomia.

L’alcalde de Palamós, Lluís Puig; i el vicepresident de la Confraria de Pescadors de Palamós, Francesc Benaiges, varen rebre la delegació de Dénia, realitzant una visita al Museu de la Pesca, una posterior reunió a la seu de la Confraria palamosina, així com a l’Espai del Peix, on la delegació valenciana va poder degustar la gamba de Palamós.

En el decurs d’aquesta trobada es va donar a conèixer el treball realitzat per la Marca de Garantia Gamba de Palamós, mitjançant la qual es vetlla per la qualitat d’aquest producte, assegurant la seva correcta traçabilitat, protegint el recurs i potenciant la seva promoció, divulgació i prestigi.

També van ser referents de la reunió el Pla de gestió de la gamba, que lidera la Confraria palamosina, o bé del pla estratègic Palamós Peix, mitjançant el qual es contribueix al desenvolupament local a través del peix fresc desembarcat a la llotja de Palamós.

Actualment, la Marca de Garantia Gamba de Palamós impulsa la primera edició del Menú de la Gamba de Palamós, que fins a l’11 de juny s’ofereix a un total de 13 restaurants de Palamós i d’altres municipis, certificats tots ells amb aquest segell de qualitat.

Fira de la Gamba de Palamós’22
Dins els actes de promoció d’aquest producte, la Marca de Garantia Gamba de Palamós, organitza entre altres la Fira de la Gamba de Palamós, que té com a objectiu incentivar el coneixement d’aquest producte estrella del municipi, les diverses formes de cuinar o consumir-la i sobretot per fomentar la seva qualitat.

Enguany i després de l’aturada dels dos darrers anys per la pandèmia, la Fira torna a recuperar l’activitat, i ja té preparada la seva setena edició que tindrà lloc el dissabte 11 de juny, a l’espai de la llotja de Palamós.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

24/07/2024

Relacionades per entitat