L’any 2014 el port de Palamós rebrà 40 mil passatgers de creuer, un 33% més que enguany

Aquest matí (07/11/13) i coincidint amb l’estada al port de Palamós del luxós creuer Crystal Serenity, el secretari d’Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat, Ricard Font; i l’alcaldessa de Palamós, Teresa Ferrés, han fet balanç davant els mitjans de comunicació gironins, de la temporada de creuers 2013, avançant les xifres de visites d’aquests vaixells i de passatgers previstes per a l’any que ve.

Nous records per al port palamosí
En aquest sentit cal destacar que el port de Palamós durant l’any 2014 preveu assolir 40.000 passatgers, incrementant un 33% respecte al 2013, i igualar les 38 escales d’aquest any. Això suposa nous records per al port palamosí que segueix incrementant volum de creueristes cada any.

Pel què fa a la temporada 2013 de creuers del port de Palamós, que clourà el pròxim dissabte 9 de novembre el vaixell Horizon, es tanca amb 30.000 passatgers i 38 escales, convertint-se així en la millor temporada de la història del port en nombre d’escales. Aquest increment referma la consolidació del port de Palamós i la seva destinació turística en la Mediterrània occidental.

El perfil dels creueristes ha estat en un 64% turistes britànics, un 16% francesos, 11% nord-americans, 3% alemanys, 2% australians i 1,5% canadencs, entre d’altres. Destaca l’increment dels passatgers nord-americans en un 10% respecte a l’any passat i el gran augment dels turistes francesos amb el creuer Horizon.

Pel que fa a companyies de creuers que han visitat Palamós destaca la Thomson Cruises (10 escales), Seabourn Cruise Line (9 escales), Pullmantur (3 escales), Crystal Cruises (3 escales) i Fred Olsen, Wind Star i Star Clippers, amb 2 escales cadascuna, entre d’altres.

Es continua desestacionalitzant l’arribada de creuers al port de Palamós. Aquest any la temporada ha durat vuit mesos, d’abril a novembre. L’afluència més gran de creuers s’ha produït el mes de maig amb 7 escales, els mesos d’agost i octubre han rebut 6 escales cadascun i el mes d’abril 5.

El 73% dels passatgers que han vingut a Palamós s’han quedat a la destinació mentre que el 27% restant han realitzat excursions organitzades arreu del territori. Els tours turístics més sol•licitats han estat Barcelona, Tossa de Mar, Girona, Figueres i les poblacions medievals de Pals i Peratallada.

Creixement dels ports de la Costa Brava i les Terres de l’Ebre
Les expectatives pel 2014 de l’activitat de creuers a la Costa Brava i les Terres de l’Ebre són de fort creixement, ja que es preveuen 63 escales de creuer i uns 46.000 passatgers.

L’activitat de creuers té un paper clau en el turisme i l’economia del país, i aquestes xifres positives ajudaran a generar ocupació i riquesa al conjunt del territori.

3 MEUR d’impacte econòmic
L’estimació de l’impacte econòmic que deixen 46.000 passatgers i el 50% de la tripulació que desembarca durant la temporada 2014 entre la Costa Brava i les Terres de l‘Ebre és de 3 MEUR.

Segons l’informe de la CLIA EUROPE (associació de navilieres europees) sobre les aportacions del sector de creuers a Europa, incloent excursions, restauració, compres, transports i prestacions de serveis.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp