L’aparcament de la platja de Castell, a Palamós, iniciarà demà la seva activitat d’estiu

Demà dissabte 16 de juny, l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palamós en conveni amb el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya, obrirà l’activitat de l’aparcament ubicat a l’àmbit de Castell, a Palamós, que romandrà obert durant tot l’estiu.

Aquest inici de l’activitat coincideix amb el període de restricció de l’accés de vehicles motoritzats al camí de cala Estreta que passa pel centre de l’Espai d’Interès Natural (EIN) Castell-Cap Roig. Amb aquesta mesura, que afecta a tots els propietaris de vehicles motoritzats (cotxe o moto) que no resideixin en aquest sector, es garanteix la seguretat de les persones així com la de l’espai natural, en el cas que aquesta zona patís un incendi o emergència.

Un any més es posa en marxa l’aparcament de Castell per a poder garantir l’estacionament dels propietaris de vehicles que volen visitar la zona, plana, paratge o platja de Castell. L’espai d’aparcament s’ubica a la plana de Castell i en paral•lel al camí que accedeix a la platja, ocupa una superfície d’uns 17 000 m2 i té una cabuda per a uns 750 cotxes.

PREU 5 €-DIA, AMB LA POSIBILTAT D’ABONAMENTS
Enguany el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya, que en té les competències en la gestió de l’espai, ha establert aplicar un preu de 5 €-dia per l’estacionament de vehicles en aquest aparcament, decisió que segueix el criteri de poder autogestionar els espai naturals i amb l’objectiu de poder fer front a les despeses que representa el condicionament de l’espai, i el manteniment i gestió d’aquest servei.

Per a les persones assídues durant l’estiu a aquest espai natural es preveu la possibilitat de poder adquirir, en el mateix aparcament, abonaments que permetran un total de 10 estacionaments al preu global de 30 €.

Tal com s’ha realitzat en els darrers anys els residents al municipi podran estacionar de manera totalment gratuïta, per a la qual cosa hauran de presentar als vigilants de l’aparcament, el darrer rebut municipal de l’impost de vehicles de tracció mecànica.

Amb l’objectiu de poder garantir la seguretat de l’espai natural que envolta l’aparcament, l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palamós ha ubicat aquest equipament en un indret allunyat de les masses forestals existents en aquest espai i amb un perímetre de seguretat que permet l’accés amb garanties de vehicles d’emergència.

A banda, s’ha instal•lat nova senyalització d’informació de l’aparcament ubicada en els camins d’accés al paratge i plana de Castell, així com de cartells direccionals en el mateix aparcament.

ACTUACIONS A LA PLATJA DE CASTELL
Tal i com es realitza amb la resta del litoral palamosí l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palamós duu a terme cada any les tasques de manteniment i neteja de les platges i cales de tot el municipi.

La brigada encarregada d’aquesta funció basa el seu treball en el condicionament de les platges i cales del municipi i els camins que en donen accés. Pel que fa a les platges es realitzen millores en la seva planimetria netejant-les de les possibles aportacions de materials provocat pels temporals de l’hivern. Un cop enllestits aquests treballs i, en previsió dels períodes festius de Setmana Santa i estiu, l’Àrea de Medi Ambient instal•la a les platges papereres, rampes d’accés i dutxes.

A banda però, l’especial fisonomia de Castell fa que encara es puguin conservar, a la banda dreta de la platja, retalls de vegetació de duna i rereduna. Aquest ambient contrasta amb l’adjacent llacuna que forma la riera de Castell en la seva desembocadura, i que permet la presència de vegetació higròfila i d’una fauna ben específica, com ara amfibis i limícoles.

Per tal de seguir potenciant aquest tipus de paisatge i vegetació autòctona a la zona, l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palamós té l’objectiu de poder estender també a la banda esquerra de la platja espais de duna i rereduna.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp