L’Àrea d’Acció Social i Ciutadania organitza una jornada formativa de prevenció i abordatge dels matrimonis forçosos

L’Aula d’Aprenentatge de Palamós va acollir, ahir dimecres 27 de novembre, una jornada formativa de prevenció i abordatge dels matrimonis forçosos organitzada per l’Àrea d’Acció Social i Ciutadania de l’Ajuntament de Palamós, mitjançant el Servei de Ciutadania i Immigració, amb coordinació amb el Consell Comarcal del Baix Empordà.

Aquesta acció va ser adreçada a professionals i referents d’administracions i entitats del municipi i del Baix Empordà vinculats a serveis socials, educació, salut i seguretat, que des dels seus llocs de treball poden tenir contacte amb l’entorn de risc d’aquestes persones i que poden ajudar-les amb recursos i habilitats per afrontar i evitar aquest tipus de situacions.

L’activitat va ser dirigida per una tècnica especialista de la secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Generalitat, i va comptar també amb la participació de dues representants de l’Associació Valentes i Acompanyades.

Treball de prevenció
Durant aquesta jornada la vintena de professionals participants varen poder conèixer el fenomen dels matrimonis forçosos i les seves formes com a una manifestació de violència envers les dones. A banda també es va formar als assistents en la identificació dels factors de risc que intervenen en els matrimonis forçosos.

Tot aquest treball preventiu que es realitza ha de permetre disminuir la probabilitat d’aparició de matrimonis forçosos dintre de les comunitats en les quals està arrelada aquesta pràctica.

Matrimoni forçós, una clara manifestació de violència en l’àmbit social
Els matrimonis forçosos poden afectar tant majors d’edat com menors, tant nens com nenes. Les víctimes principals d’aquesta pràctica són noies joves, algunes d’elles menors d’edat.

El matrimoni forçós constitueix una vulneració greu dels drets humans, ja que sotmet les persones afectades a un procés de victimització que denigra la persona i estronca el seu projecte de futur.

El Protocol marc contra la violència masclista de Catalunya, considera el matrimoni forçós un dels àmbits d’aquest tipus de violència.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

17/07/2024

Relacionades per entitat