L’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palamós inicia una prova pilot per tal que els escolars del municipi puguin crear el seu propi hort

Aquest mes d’abril l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palamós ha iniciat una prova pilot d’un projecte que té com a objectiu incentivar entre els escolars del municipi la seva participació en la creació d’horts, fomentant-ne els seus valors.

La proposta es basa en la reutilització de contenidors vells de recollida de residus que es converteixen en jardineres i que permeten, en aquest cas a les escoles, muntar-hi el seu propi hort.

Aquesta iniciativa s’ha inclòs enguany dins el programa municipal d’activitats pedagògiques i l’escola Ruiz Giménez ha iniciat la prova pilot. Amb aquest objectiu la setmana passada l’Àrea de Medi Ambient va proporcionar a aquest centre educatiu tres contenidors d’envasos reciclats preparats per a fer de jardineres així com planter i llavors per començar un hort.

Els nens i nenes d’Educació Infantil van estar plantant i regant el planter i, durant aquesta setmana, dins el racó de medi, plantaran la resta de llavors i aromàtiques que se’ls va proporcionar. L’objectiu ara és fer el seguiment de l’evolució d’aquesta prova amb l’objectiu de promocionar-ho a la resta de centres de primària de la vila.

Reutilització de contenidors en desús
Aquesta iniciativa sorgeix arrel de la bona experiència que la mateixa àrea municipal va obtenir de la reutilització que durant l’estiu de 2011 es va fer d’alguns contenidors en desús, que es van reciclar per a ubicar-hi parterres amb arbres i plantes.

Aquests contenidors es van ubicar en places i carrers de la vila recreant el bosc mediterrani amb espècies com: l’alzina surera, el pi pinyer, garric, romaní, arboç, rosers, farigoles, lavanda, llentiscle i marfull, combinant arbres i plantes i valorant la diversitat de colors i olors.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

Relacionades per entitat