L’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palamós proposa per aquest estiu descobrir l’espai natural de Castell-Cap Roig

Seguint la dinàmica d’aquests darrers anys, l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palamós organitza una nova edició del cicle d’activitats mediambientals d’estiu dedicats a donar a conèixer l’espai natural de Castell-Cap Roig. Aquesta proposta mediambiental va adreçada principalment a públic familiar, però també a educadors, entitats de lleure o naturalistes.

Amb aquest objectiu avui dijous 12 de juliol es dóna inici al calendari d’activitats d’aquesta proposta mediambiental que sota el nom “Aquest estiu, descobrim l’espai natural protegit Castell-Cap Roig”, inclourà de manera totalment gratuïta i oberta a tothom, itineraris, projeccions i sortides guiades, amb l’objectiu d’apropar els ciutadans a la realitat d’aquest destacat espai natural, així com al medi ambient en general.

EL PROGRAMA D’ACTIVITATS
Les activitats programades s’inicien avui amb la primera de les projeccions previstes en el programa i que permetrà gaudir d’una mostra de treballs presents en els darrers anys al Festival Internacional de Cinema del Medi Ambient-FICMA.

La primera de les projeccions serà la titulada Y el rio sigue corriendo en la qual es mostra la resistència que exerceixen camperols mexicans en contra de la construcció d’una presa hidroelèctrica que amenaça amb inundar diverses comunitats del sud d’Acapulco. Aquest treball es projectarà a partir de les 21 h, al teatre auditori La Gorga.

Posteriorment el diumenge 15 de juliol al matí tindrà lloc el primer dels tallers vinculats a aquest cicle mediambiental. Es tracta concretament de la primera de les propostes de temàtica relacionada amb el suro que s’inclou enguany al programa i que per aquesta ocasió es basarà en la realització d’un taller de la pela del suro, amb l’elaboració d’un test amb panna del suro. Aquesta activitat es tornarà a realitzar el diumenge 5 d’agost.

El dissabte dia 21, es durà a terme la segona sortida guiada del cicle, en aquesta ocasió per visitar el litoral del municipi. El recorregut a peu s’iniciarà al matí des del passeig del Mar i tot resseguint en paral•lel el mar es realitzarà un itinerari que passarà pel camí de ronda palamosí fins arribar a Castell.

Les propostes mediambientals relacionades amb l’espai de Castell-Cap Roig tornaran a repetir-se el cap de setmana següent, concretament el dijous 26 i el dissabte 28 de juliol. En aquest cas el dijous es durà a terme una sortida en caiac per recorre per mar l’espai natural. La sortida serà al matí des de la platja de Castell.

El dissabte 28, es realitzarà la segona part del recorregut a peu pel litoral del municipi. En aquest cas l’itinerari s’iniciarà a Castell i resseguint els camins de ronda arribarà fins a final del terme.

L’agost s’encetarà amb una altra proposta aquàtica vinculada directament a l’espai Castell-Cap Roig. Concretament es tracta d’un recorregut per la zona litoral d’aquest àmbit realitzant esnòrquel i coneixent la seva riquesa natural subaquàtica. Aquesta activitat tindrà lloc concretament el divendres 3 d’agost.

Les projeccions programades el mes d’agost s’obriran el dia 9, a les 21 h a La Gorga, amb el documental Yasuni, dos segons de vida. Aquest reportatge mostra la proposta equatoriana de no extreure el cru i deixar-lo al sòl, coneixent la valoració que en fan els habitants de la zona davant aquest plantejament únic al món.

A partir d’aquesta data, 9 d’agost, el cicle “Aquest estiu, descobrim l’espai natural protegit Castell-Cap Roig” tornarà a repetir les activitats realitzades al juliol. Així aquest dia es realitzarà una sortida en caiac per recorre per mar l’espai natural.

La sortida amb caiac es tornarà a realitzar el dia 30 d’agost. Els dissabtes 11 i 25 d’agost tindrà lloc el recorregut a peu pel litoral del municipi, el dia 11 des del passeig del Mar a Castell; i el 25 s’organitzarà la segona part del recorregut a peu pel litoral del municipi. En aquest cas des de Castell i fins a final del terme.

Tots aquestes activitats totalment gratuïtes es complementaran amb l’exposició fotogràfica: Costa Brava secreta. La Costa Brava sud per terra, mar i aire; una amplia mostra d’imatges del fotògraf Carles Virgili. Aquesta exposició es podrà veure del 17 de juliol al 3 d’agost, de dilluns a divendres de 9 a 15 h, a l’Espai del Barri (c/ de Mn. Jacint Verdaguer, 12).

El 3 de setembre es tancarà el programa de projeccions amb el reportatge Jo vaig comprar una selva tropical, mitjançant el qual es dóna a conèixer el cas de Jacob Andrén que als anys 80 va fomentar la iniciativa de recollir fons per a salvar la selva equatoriana.

SORTIDES GUIADES AMB INSCRIPCIÓ PRÈVIA
Per a participar a les sortides guiades i itineraris programats, és imprescindible la inscripció prèvia a l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palamós (c/ de Mn. Jacint Verdaguer, 12) o bé al telèfon 972 27 72 00, e-mail: educacioambiental@palamos.cat

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp