L’artista guanyador de la primera edició de la Biennal d’Art Ezequiel Torroella, inicia el procés de creació del projecte artístic que s’exposarà a finals de setembre

El jove artista vallenc Albert Gironès, ha visitat aquest matí l’espai patrimonial palamosí de la Capella del Carme, on a finals del proper mes de setembre es mostrarà la seva proposta artística, amb la qual el passat mes de juny es va proclamar guanyador de la primera edició de la Biennal d’Art Ezequiel Torroella.

L’objectiu de la visita és el de poder conèixer amb profunditat l’espai on es mostrarà la seva obra, coincidint ara amb l’inici del procés de producció i elaboració d’aquest projecte artístic que realitza amb l’assessorament i acompanyament de la comissària de l’exposició, la crítica d’art, Montse Badia.

Precisament Badia, així com d’altres membres de la comissió del premi, han acompanyat Albert Gironès en aquesta visita.

Des d’ara i fins a setembre aquest jove artista treballarà en la creació del projecte expositiu guanyador, titulat “El miracle del Sol”, una composició que posa de manifest, mitjançant el dibuix, el vídeo i la documentació històrica, un diàleg i un debat en el pensament contemporani entre l’art, la religió i la ciència. Es tracta de representar allò irrepresentable, el miracle, mitjançant una visió racional que no vol acabar-ho sent, ja que en la mística, en l’alquímia i en el ritual, l’art hi té sempre un lèxic comú i compartit.

La Biennal d’Art Ezequiel Torroella
L’Àrea de Patrimoni de l’Ajuntament de Palamós ha posat en marxa enguany la Biennal d’Art Ezequiel Torroella, amb l’objectiu de fomentar la creació artística en l’àmbit de les arts visuals, donar impuls al treball de joves creadors i perpetuar la memòria del pintor palamosí Ezequiel Torroella, mort l’any 1998.

Aquesta convocatòria artística té una periodicitat biennal, compta amb una dotació per al premi de 5.000 €, i està dirigida a tots els joves artistes fins a 35 anys residents a l’estat espanyol. Cada edició té un tema de referència, que parteix d’un marc conceptual vinculat a la filosofia de vida i als interessos artístics del pintor palamosí Ezequiel Torroella.

Per aquesta primera edició el tema escollit ha estat: El paisatge i la recerca del paradís, el paradís trobat en el paisatge. El paisatge real i el paisatge com a creació de l’artista.

La comissió Artística de la Biennal d’Art Ezequiel Torroella està integrada per: Elvira Dyangani Ose, directora del MACBA; Pepe Serra, director del Museu Nacional d’Art de Catalunya; Maria Recasens, professora del Grau d’Història de l’Art de la Universitat de Girona; Marta Negre, artista i cap d’estudis del Grau de Belles Arts de la Universitat de Barcelona; Natàlia Chocarro, assessora d’art de presidència de la Fundació Vila-Casas; Marga Viza, directora de l’Àrea de Cultura de la Fundació Catalunya La Pedrera; i Ricard Planas, director de “Bonart cultural” i director de la Fundació Lluís Coromina.

Aquesta comissió Artística es va reunir el passat 1 de juny, al MACBA (Barcelona), per valorar els nou projectes participants (dels 16 presentats en la fase preliminar), i consensuar un veredicte.

Un cop compilada tota la informació el jurat va acordar adjudicar el premi a l’artista Albert Gironès, atorgant també dos accèssits. Les tres creacions artístiques triades es presentaran amb un catàleg que s’editarà l’any vinent, tal com preveuen les bases de la Biennal, i la proposta guanyadora també es mostrarà en l’exposició, temporal i individual, que a finals del mes de setembre acollirà l’espai artístic i patrimonial palamosí de la Capella del Carme.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

Relacionades per entitat