L’Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Palamós estarà en ple funcionament per la Festa Major

L’Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Palamós estarà en ple funcionament a partir d’aquesta Festa Major, després que ahir dijous (10/06/21) a la Sala Noble de l’Ajuntament de Palamós es fes la presentació oficial i es lliuressin els diplomes que acrediten a un total d’11 persones com a integrants voluntaris de la nova entitat.

L’Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Palamós tindrà com a objectiu del seu treball, participar de manera coordinada amb altres cossos de seguretat en els plans d’emergència que s’apliquin al municipi, així com en diversos esdeveniments que tenen lloc a Palamós durant l’any i que mouen molta gent, vetllant per la seguretat ciutadana de les persones que hi participen i del públic assistent. Aquest és el cas d’activitats com el Carnaval, el festival marítim Palamós Terra de Mar, la Festa Major del municipi, o la Cavalcada de Reis, entre moltes altres activitats.

Durant aquest darrer any Palamós ha realitzat tots els tràmits administratius necessaris per a poder constituir la nova entitat, així com també la formació dels seus integrants que han realitzat un curs especialitzat a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya.

La posada en funcionament d’aquest cos és iniciativa de l’Àrea municipal de Seguretat, Mobilitat i Protecció Civil de l’Ajuntament de Palamós, qui es vincula plenament amb l’impuls d’aquesta nova entitat, mitjançant un conveni de col·laboració, que el passat mes de febrer va aprovar el Plenari municipal.
Des del consistori, s’ha adquirit tot el material tècnic necessari per a dotar el cos, com la uniformitat dels voluntaris/es o el vehicle de suport.

11 voluntaris/es inicials
L’Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Palamós està formada actualment per 11 voluntaris/es i és presidida pel palamosí, Martí Lloret, que té una llarga experiència de treball amb el voluntariat de Creu Roja Palamós.

Precisament l’Assemblea local de Creu Roja s’ha sumat al projecte de creació del cos de Protecció Civil de Palamós des del primer moment, aportant els primers voluntaris que l’integren i que en els darrers mesos han rebut la formació especialitzada corresponent, que han realitzat a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya.

Un cop el servei ja estigui en ple funcionament, s’iniciaran campanyes per a la presentació d’aquesta nova entitat i s’obrirà a la ciutadania la possibilitat de formar part del cos com a voluntari o voluntària.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp