L’associació Palamós Connecta visita durant aquesta setmana la ciutat agermanada de Rheda-Wiedenbrück

Unes 40 persones, la majoria joves de 13 a 18 anys, i sota l’organització de l’Associació Palamós Connecta, realitzen durant tota aquesta setmana, concretament del 3 al 10 de desembre, una nova estada a la ciutat alemanya de Rheda-Wiedenbrück, agermanada amb Palamós des de l’any 1995.

Aquesta visita forma part dels desplaçaments habituals que durant l’any fa aquesta entitat palamosina a la ciutat agermanada, i s’emmarca precisament dins la dinàmica del pacte d’agermanament de les dues poblacions, que progressivament han potenciat una relació més directa entre les entitats dels dos municipis, la qual cosa ha permès realitzar estades, projectes i activitats conjuntes sense la necessitat de l’enllaç institucional.

Durant aquest any Palamós i Rheda-Wiedenbrück celebren el 25è aniversari del seu agermanament que les dues poblacions ja varen programar celebrar l’octubre de 2020, però que finalment les restriccions establertes amb motiu de la pandèmia ho varen anar posposant fins aquest any.

Coincidint amb aquesta estada de la delegació palamosina, i amb motiu del 25è aniversari de l’agermanament, l’alcalde de Palamós Lluís Puig i la primera tinenta d’alcalde, Maria Puig, també s’han traslladat a Rheda-Wiedenbrück, participant en els actes institucionals d’agermanament que s’han organitzat per part de l’ajuntament de la ciutat alemanya, i amb motiu de l’estada de l’entitat Palamós Connecta.

Un ampli programa d’activitats
Per aquesta nova visita palamosina a la ciutat alemanya s’han organitzat diverses activitats lúdiques, esportives i culturals adreçades als joves integrants de l’Associació Palamós Connecta, acollits durant aquests dies en famílies de la ciutat agermanada.

Entre altres propostes que es programen es destaquen les visites al Museu de la Xocolata de Lippstadt, l’activitat al rocòdrom de Bielefeld, la jornada al parc aquàtic de Hamm, o la visita al museu d’art i el mercat de Nadal de la ciutat de Dortmund.

L’estada també ha comptat amb la recepció oficial que l’alcalde de Rheda-Wiedenbrück, Theo Mettenborg, va oferir ahir dimarts 6 de desembre a la delegació palamosina, i que va comptar amb la presència de l’alcalde de Palamós Lluís Puig, i de la primera tinenta d’alcalde, Maria Puig.

Durant la setmana també tenen lloc visites al parc de bombers de Rheda-Wiedenbrück, o bé els partits de bàsquet dels joves palamosins amb els clubs locals. El retorn a Palamós d’aquesta delegació està prevista per diumenge vinent 11 de desembre, aproximadament a les 13 h.

L’agermanament
La relació entre Rheda-Wiedenbrück i Palamós neix l’any 1987 mitjançant els contactes que estableixen alguns cubs de bàsquet de Rheda amb el Club Esportiu Palamós, entre els quals s’inicien diversos intercanvis i trobades entre els respectius equips de bàsquet.

Aquests intercanvis van prosperar, i de la mà dels responsables d’aquestes entitats esportives comencen els contactes entre els ajuntaments d’ambdues ciutats per tal d’estudiar la viabilitat d’un possible agermanament, i així fer extensius els intercanvis a altres sectors de la població a banda de les entitats esportives. Els contactes van fructificar i el pacte d’agermanament es va signar l’any 1995.

Palamós i Rheda-Wiedenbrück han consolidat durant aquests anys els intercanvis entre les dues ciutats, en l’àmbit cultural, juvenil, educatiu, esportiu i social, potenciant els encontres i les estades cada cop més sovintejades entre entitats dels respectius municipis, fomentant progressivament un contacte entre les mateixes entitats o els mateixos ciutadans que han consolidat l’amistat entre les dues poblacions.

25è aniversari
El passat mes d’octubre, Palamós i Rheda-Wiedenbrück varen commemorar el 25è aniversari del seu agermanament, que les dues poblacions ja varen programar celebrar l’octubre de 2020, però que finalment les restriccions establertes amb motiu de la pandèmia ho varen anar posposant fins aquest any.

Per aquest motiu una delegació oficial Rheda-Wiedenbrück, encapçalada pel seu alcalde, Theo Mettenborg, va visitar Palamós, coincidint amb l’estada que va fer una trentena de joves d’aquesta ciutat alemanya, concretament membres del club de bàsquet DJK-Rheda i de l’Associació Palamós Freunde.

Els dos alcaldes van ratificar l’acord d’agermanament, apostant ara per poder ampliar els objectius de col·laboració amb propostes turístiques, creant paquets turístics que es puguin oferir al públic d’ambdues ciutats, on el paisatge, la gastronomia, l’activitat esportiva i cultural, siguin referents.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

24/07/2024

Relacionades per entitat