L’Associació Palamós Connecta visita la ciutat agermanada de Rheda-Wiedenbrück

Unes quaranta persones, la majoria joves de 12 a 16 anys, membres de l’Associació Palamós Connecta realitzen durant tota aquesta setmana, concretament de l’1 al 9 de desembre, una nova estada a la ciutat alemanya de Rheda-Wiedenbrück, agermanada amb Palamós des del 1995.

Aquesta visita, que es repeteix cada any, aprofita el període festiu del pont de la constitució i s’emmarca precisament dins la dinàmica del pacte d’agermanament de les dues poblacions, que progressivament han potenciat una relació més directa entre les entitats dels dos municipis, la qual cosa ha permès realitzar estades, projectes i activitats conjuntes sense la necessitat de l’enllaç institucional.

Per aquesta nova estada a la ciutat alemanya s’han previst diverses activitats lúdiques, esportives i culturals, moltes d’aquestes incloses dins el període de Nadal amb molta tradició a la ciutat de Rheda-Wiedenbrück, amb la celebració del “Christikindlmarkt” o mercat d’Advent, un dels més antics de tota Alemanya.

Durant aquest dies d’estada a Rheda-Wiedenbrück els joves integrants de la delegació palamosina són acollits en famílies de la ciutat agermanada i, per a alguns d’ells, aquesta és la primera vegada que participen en l’intercanvi.

RHEDA-WIEDENBRÜCK, LA CIUTAT:
Rheda-Wiedenbrück és un municipi alemany de 50.000 habitants que neix fruit de la unificació, per decret llei de l’any 1970, de les ciutats de Rheda i Wiedenbrück, que li han donat el nom, i també dels petits nuclis de Lintel, St. Vit i Batenhorst.

La ciutat de Rheda-Wiedenbrück està situada a la plana del riu Ems. Pertany al districte comarcal de Gütersloh, de la diputació provincial de la Renània del Nord Westfàlia, és a dir, al nord-oest de la conca del riu Rhin. La principal activitat econòmica de la ciutat és la indústria.

La vida social gira entorn d’unes 40 entitats esportives i unes 26 associacions culturals. Els barris vells dels respectius nuclis de Rheda i Wiedenbrück, compten amb nombroses cases típiques d’entramat de fusta dels segles XVI i XVII, molt ben restaurades i conservades.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

Relacionades per entitat