L’empresa de Palamós, Gamba i Peix, és guardonada amb el Premi a la Innovació Tecnològica Agroalimentària que atorga la Generalitat

La conselleria d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, de la Generalitat de Catalunya va atorgar ahir, dimarts 1 de desembre, els Premis a la Innovació Tecnològica Agroalimentària (Pita) 2015, guardonant a l’empresa de Palamós, Gamba i Peix, en la modalitat agroindústria.

El propietari d’aquesta empresa, el palamosí Carles Figueras, va rebre aquest reconeixement en un acte solemne que va tenir lloc ahir al Palau de Pedralbes, i que va ser presidit pel conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Jordi Ciuraneta; acompanyat del director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, Joan Girona; i de la directora general de Pesca i Afers Marítims, Àngela Seira.

El premi que ha rebut l’empresa, Gamba i Peix, i que és dotat en sis mil euros, valora el projecte capdavanter d’haver implantat en l’embarcació de la flota pesquera palamosina, Bonomar F, un obrador on es procedeix a l’envasament, etiquetatge i conservació de la gamba roja acabada de pescar, un producte preparat per arribar al consumidor final.

De la barca a casa amb la màxima qualitat
El procés de manipulació d’aquest producte s’inicia tot just la gamba és acabada de pescar.

En aquest moment i un cop a la coberta de la barca Bonomar F, la tripulació tria la gamba i per mides la refreda amb aigua de mar i mitjançant un sistema automatitzat que en redueix la temperatura fins als tres graus. Posteriorment es passa a l’obrador on la gamba s’envasa al buit i és etiquetada amb el registre sanitari corresponent, quedant preparada per a poder ser traslladada directament al consumidor.

Els clients de l’empresa Gamba i Peix poden fer les seves comandes a través d’Internet o mitjançant una aplicació per a telèfons mòbils i tablets.

A banda del reconeixement a l’empresa Gamba i Peix de Palamós, els Premis a la Innovació Tecnològica Agroalimentària que atorga la Generalitat també van reconèixer la firma lleidatana Albesa Ramadera en la modalitat d’empresa agrària; i a la persona de Salvador Vergés Tejero, de la indústria Bas Alimentària de la Vall d’en Bas (Garrotxa), en la modalitat de Jove Emprenedor Innovador.

Amb els Premis a la Innovació Tecnològica Agroalimentària es vol posar en valor el sector agroalimentari català, destacant els projectes solvents i de gran qualitat que s’impulsen i que permeten obrir noves oportunitats per a la internacionalització i el creixement de les exportacions agroalimentàries procedents de Catalunya cap als nous mercats.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

Relacionades per entitat