Les activitats ambientals d’aquesta primavera proposen connectar amb el bosc i les Gavarres de Palamós

Aquest mes de maig l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palamós ha posat en marxa una nova edició del cicle d’activitats gratuïtes que promouen els valors naturals i ambientals que fomenta el municipi.

Sota el nom “Aquesta primavera… el bosc! A Palamós, les Gavarres”, la proposta permet als seus participats conèixer de prop i de manera activa alguns dels valors mediambientals de Palamós, amb un calendari de propostes que s’allargaran fins a mitjans de juny.

Les activitats es van iniciar el passat divendres amb la neteja de diferents espais naturals del municipi, i en el marc del programa ‘Let’s clean up Europe’.

Més de 500 alumnes de les escoles i instituts de Palamós van participar-hi fent una recollida de residus abandonats a la platja Gran de Palamós, a la platja i passeig de La Fosca, al sector de Can Pere Tià, a l’entorn de la riera Aubí i pla de Sant Joan i a la zona de la via verda. L’endemà dissabte, 7 de maig, es va repetir l’activitat, aquesta vegada oberta a tothom, i que va tenir lloc a la zona boscosa de Sant Joan, a prop de La Fosca. Hi van participar una trentena de persones entre les quals membres del grup Trampolí i alumnes de l’Institut de Palamós.

La programació d’activitats seguirà aquest proper dijous 12 de maig a la tarda amb la “descoberta de rastres”, amb la qual es buscaran i s’identificaran els rastres que deixa la fauna en els nostres prats i boscos.

La setmana vinent, concretament dijous 19 de maig, tindrà lloc la “descoberta del bosc de la Vall de la Bell-lloc”, per a investigar-ne la fauna i la flora associades.

El dia 14 de juny a la tarda, l’activitat “Teràpia de bosc i natura”, oferirà als participants l’oportunitat de connectar amb la natura a través de les emocions i els sentits. La proposta serà dinamitzada per l’Associació Junta d’Arbres, i es repetirà el dia 16 de juny en horari de matí.

Totes les activitats del programa són adreçades a un públic familiar i tenen una destacada vessant didàctica, com és el cas de l’exposició fotogràfica “Objectiu Gavarres” o la mostra bibliogràfica sobre el bosc i el compostatge, que es poden veure fins el 18 de juny a la Biblioteca Municipal i que també formen part d’aquest programa d’activitats primaverals.

Les activitats són gratuïtes però amb places limitades que es poden reservar a través del següent formulari: https://bit.ly/3vBTllF.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

24/07/2024

Relacionades per entitat