Les activitats ambientals d’estiu permeten descobrir els boscos marins de Cala Estreta

L’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palamós segueix desplegant l’ampli programa d’activitats gratuïtes “Aquest estiu…connectem amb la natura i descobrim racons amb encant”, que ja ha arribat a la part final de la seva programació, després d’iniciar-se el 13 de juliol, amb èxit de participació en la gran majoria de les activitats realitzades.

Els boscos marins de Cala Estreta
Una de les propostes destacades d’aquest programa és la que ha permès descobrir al públic en general, els boscos marins de Cala Estreta. Aquesta proposta ha tingut lloc en dues sessions que s’han dut a terme els dies 13 de juliol i 10 d’agost, amb totes les places cobertes.

En aquesta activitat ha tingut un rellevant protagonisme l’alga Cystoceira Crinita, que es troba únicament en aigües de molt bona qualitat, com és a Cala Estreta. Al litoral català es pot observar en molt pocs altres llocs i la seva presència i evolució és d’interès del col•lectiu científic, que li realitza un exhaustiu seguiment per garantir la seva protecció i conservació.

Les dues sessions de descoberta dels boscos marins de Cala Estreta, han comptat amb la participació de representants de l’equip científic del Centre d’Estudis Avançats de Blanes (CEAB-CSIC) i de la Universitat de Girona, que han donat a conèixer als participants de cada sessió, principalment públic familiar, les característiques i valors d’aquests organismes que són claus per assegurar la biodiversitat d’aquests entorns marins.

Observació dels Perseids
La programació de les activitats ambientals d’estiu segueix avui dijous amb un altre de les propostes destacades del calendari, que també ha exhaurit les seves places.

Es tracta de l’observació dels Perseids (pluja d’estels) les populars llàgrimes de Sant Llorenç, que tindrà lloc a partir de les 22 h, a la finca municipal de Can Pere Tià, i que en aquest cas comptarà amb la participació de representants de l’Associació Astronòmica de Girona que faran de guies de l’activitat.

10 activitats ambientals gratuïtes
La proposta d’activitats gratuïtes “Aquest estiu…connectem amb la natura i descobrim racons amb encant”, permet als seus participants conèixer de prop i de manera activa, alguns dels valors mediambientals de Palamós. Itinerari guiat de snorkel pel litoral, observacions dels estels, descoberta dels boscos marins, o bé, sessions de ioga, són algunes del total de deu activitats que enguany s’han inclòs en el programa.

Precisament ara s’arriba a la part final del calendari d’activitats amb la darrera de les propostes ambientals programada, concretament la que tindrà lloc el dia 24 d’agost, on es realitzarà un nou recorregut dels anomenats “itineraris guiats de snorkel pel litoral”, mitjançant el qual i amb la participació de biòleg marí, Boris Weiztmann, els participants recorreran un part del litoral local per descobrir les característiques i el paisatge submarí més proper a la platja.

Totes les activitats incloses en aquest programa han seguit els protocols sanitaris establerts per evitar contagis per Covid, amb mesures com la limitació de places. Precisament, i per garantir aquest límit d’aforament, s’ha establert sempre una inscripció prèvia per a totes les activitats.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp