Les activitats culturals de la Diada de Sant Jordi arriben enguany també al Mercat Municipal de Palamós

Com és tradicional cada any Palamós celebra la Diada de Sant Jordi amb tot un seguit de propostes culturals, tradicionals i lúdiques que, dissabte 23 d’abril, tindran lloc a diversos punts del municipi i que asseguren més d’onze hores d’activitat ininterrompuda.

“Omple el carro de cultura”
La principal novetat d’aquesta edició tindrà lloc al Mercat cobert Municipal on una de les seves parades acollirà la proposta “Omple el carro de cultura”. En aquest espai i de 10 a 14 h, es duran a terme tot un seguit d’activitats relacionades amb la Diada i la cultura.

Concretament: taller d’elaboració de roses amb origami, intercanvi de llibres, o bé el concurs del bon “culturista”, on es posarà a prova els coneixements que els seus concursants tenen sobre temes de cultura i patrimoni relacionats amb Palamós.

Durant aquesta activitat es sortejaran premis i es regalaran llibres entres les persones que s’hi apropin.

Fira de roses i llibres
Com cada any el carrer Major centrarà dissabte bona part del protagonisme de la jornada amb la fira de roses i llibres, que durant tot el dia s’ubicarà al carrer Major.

De les 10 del matí i fins a les 20 h, diverses parades de l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Palamós, entitats locals i establiments comercials del municipi, oferiran al públic interessat les tradicionals roses, així com totes les novetats literàries que s’han editat darrerament, entre aquestes, tots els llibres que fan referència al municipi, o que han estat realitzats per autors palamosins.
.
Cal destacar també que durant tot el dia tots els Jordis, Jordines i Georgines, tindran l’entrada gratuïta al Museu de la Pesca per a ell/ella i un acompanyant.

La fira de roses i llibres també inclourà enguany i a partir de les 11 h i fins a les 14 h, la Lectura Continuada d’una selecció de textos, que enguany seran del llibre “La cantonada i altres històries” del palamosí Jordi Serra, el qual obrirà l’activitat amb la primera lectura. Aquesta activitat organitzada per la Biblioteca Municipal Lluís Barceló i Bou, tindrà lloc a la plaça del Forn i permet la participació de tothom que ho desitgi.

A les 19 h, i a la plaça de la Roda, l’entitat local Agrupació Sardanista Costa Brava realitzarà una audició de sardanes amb la participació de la cobla Baix Empordà.

El Servei d’Arxiu Municipal de Palamós organitzarà a partir de les 18 h, l’acte de lliurament del premi de recerca Vila de Palamós 2015-2016 i la presentació del quadern “Història de la mineria de Sant Joan de Palamós”, del jove palamosí Marcel Bofill. Aquest acte tindrà lloc a la Sala Noble de l’Ajuntament de Palamós.

Una hora més tard, a les 19 h i també a l’Ajuntament de Palamós (sala d’actes), es durà a terme la inauguració de l’exposició pictòrica del llegat Francesc Galí. Aquesta mostra organitzada per l’Àrea de Cultura i Patrimoni permetrà conèixer una desena d’obres de diversos estils i autors d’aquest fons artístic, que romandran exposades durant els propers mesos a la sala d’actes.

Aquesta activitat també inclourà la tradicional recepció a les entitats i associacions del municipi que cada any organitza l’Ajuntament de Palamós amb motiu de la Diada de Sant Jordi.

La festivitat de Sant Jordi a Palamós es tancarà dissabte a partir de les 20.30 h amb l’espectacle organitzat per Joventuts Musicals de Palamós, “Mística i Faula”, amb Joan Massotkleiner i Toti Soler.

Es tracta d’un homenatge a la figura de Ramon Llull en el setcentenari de la seva mort. Amb una acurada selecció d’aforismes místics del Llibre d’Amic i Amat i de faules prosaiques del Llibre de les Bèsties, la paraula de Massotkleiner i la guitarra de Soler desvetllen la bellesa i el sentit humà i espiritual d’una part de la seva obra.

L’espectacle “Mística i Faula” compta amb el suport del Programa.cat de la Generalitat de Catalunya, i el preu de les localitats és de 10 €, mentre que per als menors, jubilats i membres del Club Cultural Tr3sC, serà de 5 €.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

17/04/2024

Relacionades per entitat