Les activitats de la fira de Sant Jordi, es mantenen a l’exterior

Palamós mantindrà els actes de la fira de Sant Jordi a l’exterior, tot i que s’havia plantejat el trasllat a l’equipament de la Nau dels 50 metres, davant el risc de molta pluja. El pronòstic meteorològic per demà dissabte preveu finalment poca precipitació, i per això es prioritza realitzar una Diada de Sant Jordi de manera tradicional, on la festa té lloc al carrer.

La fira de Sant Jordi és organitzada per l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Palamós, i té lloc dins l’àmbit del carrer Major i la plaça dels Arbres, i aquesta edició esdevé el retorn a la normalitat d’aquesta activitat, després de dos anys sense poder-se dur a terme a causa de la pandèmia.

El programa s’iniciarà a les 10 h del matí, amb l’obertura de la tradicional fira de llibres i roses que durant tot el dia i fins a les 21 h, estaran exposats per a tot el públic interessat a les parades, de professionals i d’entitats locals, muntades en tot el recorregut d’aquests carrers.

Lectura Continuada i concert
Coincidint amb l’inici de la fira també es posarà en marxa, al carrer Major i plaça del Forn (en cas de pluja es traslladarà al vestíbul de l’Ajuntament), la 13a edició de la Lectura Continuada que organitza la Biblioteca Municipal. En aquesta ocasió l’activitat farà protagonista el llibre “Blanc”, de l’escriptor palamosí, Gerard Prohias, que iniciarà amb la seva lectura aquesta proposta.

El programa també inclourà, a partir de les 12 h, l’actuació de la formació musical Black Music Big Band Junior & Choir, formada per una trentena de noies i nois d’entre 16 i 25 anys, amb la direcció musical d’Adrià Bauzó, i amb la cantant Nuri Mancebo a la part vocal. La Black Music Big Band Junior & Choir, és un projecte de la Fundació Casa de la Música de les Comarques Gironines i el Black Music Festival.

Aquesta actuació tindrà lloc a la plaça de Catalunya. Només en el cas que s’hagi previst risc de pluja pel migdia, l’actuació s’haurà traslladat al Teatre La Gorga.

Amb motiu de Sant Jordi l’entitat palamosina Club de Fans 60s 70s 80s, també organitza la Festa de Primavera, que tindrà lloc de les 13 a les 18 h a l’equipament municipal de la Nau dels 50 metres, i que inclourà dinar i ball, amb l’actuació de la formació “Robert i Víctor”.

L’església de Santa Maria de Palamós també acollirà activitat de Sant Jordi, amb la missa cantada a càrrec de la formació coral local Palamós Gospel Choir, que a partir de les 20 h i a la mateixa església oferirà un concert conjunt amb el cor francès, La Regalido.

El concert solidari, posposat a dissabte 30
El concert solidari que s’havia programat per demà dissabte al parc de l’Arbreda, en benefici de les persones d’Ucraïna refugiades al Baix Empordà, finalment s’ha posposat al dissabte 30 d’abril.

L’entitat organitzadora, Mujeres de Luz, amb la col•laboració de Fecotur i l’Ajuntament de Palamós, ha considerat traslladar aquesta activitat. El concert inclourà vuit actuacions de formacions musicals de la zona, un espectacle de dansa i dues sessions amb dj’s.

Revetlla de Sant Jordi
Les activitats de Sant Jordi programades a Palamós s’inicien avui divendres amb la revetlla de la Diada. L’Associació Municipal Gent Gran de Palamós prepara un programa extens d’activitats obertes a tot el públic interessat, que s’iniciaran a les 17 h amb un recital de poesia a càrrec d’Enric Castelló i d’alumnes de l’escola La Salle.

A banda s’inclou també l’actuació musical dels palamosins Joanna i Litus, i la representació teatral que realitzaran els integrants del Taller de teatre de l’Associació Municipal Gent Gran.

Més tard, a les 18:30 h, la Capella del Carme acollirà la presentació novel•la “Santa Innocència!” de l’escriptor Jordi Policarp.

Finalment, la revetlla de la Diada de Sant Jordi es tancarà a Palamós amb el muntatge “Pel gust de dir”, que tindrà lloc a la sala polivalent de la Biblioteca Municipal. Es tracta d’un recital de poesia a càrrec de Gespa Teatre, que comptarà amb l’acompanyament musical del grup Trièdric. Per a poder assistir-hi cal fer reserva prèvia al telèfon 972 60 07 08 o al correu electrònic biblioteca@palamos.cat.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

24/07/2024

Relacionades per entitat