Les activitats mediambientals d’estiu proposen enguany explorar el mar i el litoral de Palamós

Aquest mes de juliol l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palamós ha posat en marxa una nova edició del cicle d’activitats gratuïtes que promouen els valors naturals i ambientals que fomenta el municipi. Sota el nom “Aquest estiu…explora el mar de Palamós”, la proposta permet als seus participants conèixer de prop els valors naturals i mediambientals del litoral palamosí.

El calendari de les activitats programades es va iniciar dijous passat amb una primera sortida amb caiac per conèixer des de l’aigua la zona litoral de l’Espai Natural Protegit de Castell Cap Roig.

Dissabte vinent dia 21, serà el torn per un primer itinerari a peu que recorrerà una part del camí de ronda local, concretament entre el parc de Cap Gros i la platja de Castell, resseguint un dels trams litorals palamosins més destacats.

Totes les activitats són adreçades a un públic familiar i amb una destacada vessant didàctica com és el cas del taller sobre l’impacte que tenen els petits hàbits quotidians sobre el medi marí. Aquesta proposta tindrà lloc a la biblioteca municipal “Lluís Barceló i Bou” el dijous dia 26 de juliol, a partir de les 19 h.

La biblioteca també serà l’espai que acollirà altres de dues propostes més del cicle d’activitats gratuïtes “Aquest estiu…explora el mar de Palamós”, concretament l’exposició titulada “Qui embruta el mar” que es podrà veure a la sala polivalent d’aquest equipament de l’1 al 15 d’agost. També cal destacar que durant tot l’estiu la biblioteca tindrà a la disposició del públic una selecció de les seves fons bibliogràfiques dedicades a la temàtica litoral i als valors mediambientals d’aquest espai costaner.

El mes d’agost es programaran també activitats com és el cas de la descoberta del fons marí del litoral, amb la proposta de snorkel que es durà a terme el dia 7 d’agost; també la sortida guiada amb caiac que es realitzarà el dia 21 d’agost; o bé l’itinerari a peu pel camí de ronda, en aquest cas des de la platja de Castell a cala Estreta, i que es farà el dissabte 25 d’agost.

El cinema ambiental també tindrà cabuda en aquest cicle i d’aquesta manera el dimecres 8 d’agost es projectarà el documental “A plastic ocean”, serà a les 20.30 h, a la biblioteca municipal “Lluís Barceló i Bou”

Inscripció prèvia
Totes les activitats incloses en aquest programa són gratuïtes. Tot i així per a poder participar-hi, caldrà la inscripció prèvia de les persones interessades.

Les inscripcions es poden fer a la seu de l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palamós, o bé al telèfon: 972 27 72 00, naturapalamos@gmail.com

Concurs Instagram #elmardepalamos
Totes aquestes activitats s’arrodoneixen amb un concurs Instagram que amb el hashtag #elmardepalamos proposa capturar els paisatges costaners locals que transmetin tota l’essència del litoral palamosí.

La proposta ja ha publicat les bases al Facebook Natura Palamós i està premiat amb una excursió amb paddle surf per a dues persones.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

Relacionades per entitat