Les càmeres de seguretat ciutadana i del control del trànsit ubicades a les entrades de Palamós, han detectat l’accés al municipi de més de 241 mil vehicles durant el pont festiu

Palamós ha viscut un període festiu de Setmana Santa amb un alt nombre d’ocupació turística.

Les xifres que ho certifiquen no tan sols es poden trobar a hotels, càmpings o restaurants del municipi, també ho valida el nombre de vehicles que aquests dies han entrat o sortit de Palamós i que han estat detectats per les càmeres de videovigilància, ubicades als accessos del municipi i mitjançant les quals es reforça la seguretat ciutadana i el control del trànsit.

Des de dijous passat dia 6 i fins ahir dilluns 10 d’abril, a Palamós hi ha hagut un moviment global de 241.680 vehicles, que en la seva entrada o sortida de la població, han estat detectats pel total de 21 càmeres, distribuïdes en 9 punts diferents corresponents als accessos del municipi.

Les matrícules majoritàries detectades corresponen a l’Estat espanyol (229.893), i li segueixen per aquest ordre, les franceses (4.605), alemanyes (2.677), britàniques (466), suïsses (456), belgues (379), holandeses (173) o andorranes (138).

L’alta ocupació d’aquests dies a Palamós ha fet augmentar també el nombre d’agents de la Policia Local de servei durant tot el període festiu, activant entre tres i quatre binomis de patrulla per torn, amb més vehicles policials al carrer, i prop de 40 hores de patrullatge a peu realitzades.

Les càmeres de videovigilància
El sistema de càmeres de videovigilància ubicades als accessos de Palamós, combinen dues funcions: el control del trànsit i el control de la lectura de les matrícules. Les càmeres destinades al control del trànsit, no poden enregistrar, i només emeten imatges a temps real de l’activitat de la circulació dels vehicles de l’àmbit on són ubicades.

Les altres càmeres tenen una funció de control de la lectura de les matrícules de tots els vehicles que accedeixen en els àmbits controlats. Aquestes càmeres detecten, mitjançant una aplicació de software, les matrícules de vehicles denunciats o sospitosos que prèviament hi haurà introduït la Policia Local, advertint als agents i de manera automàtica, l’accés d’aquests vehicles dins l’espai videovigilat.

Aquest dispositiu de videovigilància disposa de les prestacions de programació necessàries per assolir l’objectiu de llegir les matrícules, fins i tot en les situacions d’il·luminació més adverses i en condicions meteorològiques complicades.

Amb l’enregistrament i la captura de totes les matrícules dels vehicles que circulen per la zona de detecció, es genera una base de dades amb tots els registres. Cadascun d’ells conté la informació de la matrícula del vehicle, data i hora de captura, la ubicació on s’ha realitzat i el sentit de la marxa. A més pot aportar la imatge corresponent a la captura, com a prova visual.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Seguretat i Mobilitat

05/07/2024

Relacionades per entitat