Les colles d’animació del Carnaval de Palamós anunciaran demà dimecres l’inici oficial de l’edició 2016 de la festa del carnestoltes

Demà dimecres 3 de febrer les colles d’animació del Carnaval de Palamós (les colles del Pendó): Els Pirats, Els Carnestoltes, Els Txondos, Els Kins 20, Els Pájaros Locos, Els Quatre Gats i la Comissió del Carnaval, organitzen la tradicional festa de “La Vesprà”, que cada any té l’objectiu de donar el tret de sortida als actes del carnaval de Palamós.

Inici de la jornada amb una calçotada
Abans però el programa d’aquesta jornada inclou la realització a partir de les 13 h al parc de l’Arbreda d’una calçotada, amb calçots, pinxo, pa, beguda i postres, al preu de 5 €.

Posteriorment la festa seguirà a les 19 h on les colles d’animació del Carnaval de Palamós esperaran, al carrer Major davant l’Ajuntament, l’arribada de la carrossa que durà el Carnestoltes i la Reina del Carnaval 2016, concretament “Txond Güein” i “Canyó del Coloridu”, respectivament.

Aquests principals personatges del Carnaval acompanyats de l’alcalde, la presidenta de l’Associació del Carnaval de Palamós, el regidor de Cultura, Patrimoni i Festes així com d’un membre de cadascuna de les colles d’animació, anomenades “del Pendó”, accediran a la balconada de l’Ajuntament per tal que Carnestoltes i Reina donin lectura a un pregó amb el qual s’obriran oficialment a Palamós els actes de carnaval 2016.

Com és tradicional les colles “del Pendó” del Carnaval de Palamós aprofitaran aquest acte per penjar a la balconada de l’Ajuntament precisament el pendó oficial que inclou els emblemes de les comparses d’animació, i que presideix la façana de l’edifici consistorial durant els dies de celebració del Carnaval al municipi.

La festa de “La Vesprà” continuarà tot seguit al carrer Major, davant l’Ajuntament, on s’oferirà una gran xocolatada popular per a tots els presents, gentilesa de l’Àrea de Cultura, Patrimoni, Turisme i Festes de l’Ajuntament de Palamós.

Un cop finalitzada aquesta activitat les colles participants a “La Vesprà” iniciaran una animada cercavila per diversos carrers del municipi, anunciant l’inici del Carnaval.

Les propostes festives del Carnaval de Palamós 2016
El carnaval de Palamós 2016 es va obrir dissabte passat amb un sopar multitudinari a l’espai polivalent de la nau “dels 50 metres”, que va comptar amb la participació d’un miler de persones i on es va presentar oficialment la Reina i el Carnestoltes d’enguany.

Les activitats del carnaval de Palamós tot just han començat i, després de “La Vesprà” de demà, seguiran dijous gras amb el carnaval infantil; el divendres dia 5 de febrer, amb la “despertà” de bon matí, i a la tarda amb una nova edició del concurs de comerços i carrers ambientats.

Dissabte 6 de febrer tindrà lloc la Gran Rua del Carnaval, l’acte central de la festa, que es complementa a la nit amb el gran ball de disfresses.

L’activitat segueix el diumenge dia 7 amb la rua matinal i a la nit l’exhibició de comparses a la nau “dels 50 metres”. Finalment, el dimarts dia 9, amb la “passejada papal”, i el dimecres 10 de febrer amb l’enterrament de la sardina i la lectura del testament del carnestoltes, el Carnaval de Palamós 2016 posarà el seu punt final.

Col•laboració municipal
Coincidint amb l’inici dels actes de la festa del Carnaval 2016, l’Ajuntament de Palamós i l’Associació del Carnaval de Palamós han renovat un any més el conveni de col•laboració que permet l’aportació municipal en les necessitats estructurals i econòmiques d’organització d’aquesta “Festa Major d’hivern” del municipi.

D’aquesta manera l’Ajuntament de Palamós es compromet a la cessió d’espais públics (nau polivalent dels 50 metres), l’aportació de personal municipal i d’infraestructures, així com la dotació pressupostària de 27 mil euros que se sumen a l’organització del carnaval palamosí que fa l’Associació del Carnaval de Palamós.

L’acte de signatura del conveni 2016, realitzat a l’Ajuntament, va comptar amb la presència de l’alcalde de Palamós, Lluís Puig, i de la presidenta de l’Associació del Carnaval de Palamós, Dolors Ors.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

17/04/2024

Relacionades per entitat