Les Converses de Taverna de demà divendres donaran a conèixer com és “La vida als fars”

Demà divendres 9 de març a les 19 h, el Museu de la Pesca de Palamós organitza una nova sessió de les populars Converses de Taverna, inclosa dins l’edició d’enguany.

“LA VIDA ALS FARS”
Sota el títol “La vida als fars” la sessió de demà, que tindrà lloc a la seu del Museu de la Pesca (moll pesquer s/n), explicarà al públic assistent com és el dia a dia en una instal•lació d’aquest tipus, el funcionament dels fars, quines tasques s’hi exerceixen, com es compagina la feina del faroner amb la vida familiar, o com han evolucionat tecnològicament els fars en els darrers anys, entre altres qüestions.

Per escoltar aquestes experiències sobre els fars i els faroners, les Converses de Taverna comptaran amb la participació de David Moré, historiador i membre d’una nissaga de faroners de Tossa de Mar, i d’Eleuteri Costa, darrer faroner de Palamós.

CONVERSES DE TAVERNA
Les Converses de Taverna, organitzades pel Museu de la Pesca i la Càtedra d’Estudis Marítims (Universitat de Girona – Ajuntament de Palamós) pretenen acostar els sabers de la gent del mar al públic en general.

Cada segon divendres de mes, a les set del vespre i durant una hora, les Converses que tenen un caràcter intergeneracional, esdevenen un espai per a la participació de la gent gran, els coneixements de la qual conformen una part del patrimoni immaterial.

La temporada 2011-2012 de les Converses de Taverna es van iniciar el mes d’octubre de l’any passat, i després de la sessió de demà seguirà amb tres sessions més: 20 d’abril, “la pesca d’arrossegament amb la Gacela”; 11 maig, “Consignataris i camàlics al moll comercial”; tancant la temporada el 8 juny, amb la sessió dedicada a “La cuina de barca”.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

Relacionades per entitat