Les Converses de Taverna de demà divendres donaran a conèixer els treballs portuaris a Palamós

Demà divendres 11 de maig a les 19 h, i a la taverna de Ca la Pepa Caneja (plaça de Sant Pere, 14), el Museu de la Pesca de Palamós organitza una nova sessió de les populars Converses de Taverna, inclosa dins l’edició d’enguany.

L’ACTIVITAT PORTUÀRIA
Sota el títol “Consignataris, portuaris i camàlics al moll comercial”, la sessió de demà explicarà al públic assistent el dia a dia al moll comercial del Palamós d’abans, de la gent que hi treballava, de les mercaderies i els vaixells que hi arribaven i en sortien, i de les diferents vivències que recorden tres persones que han viscut i desenvolupat la seva vida professional al moll.

Per conèixer aquestes experiències les Converses de Taverna comptaran en aquesta ocasió amb la participació de tres palamosins: René Matas, consignatari; d’en Joan Cama, portuari retirat; i de Josep Homs, antic camàlic.

CONVERSES DE TAVERNA
Les Converses de Taverna, organitzades pel Museu de la Pesca i la Càtedra d’Estudis Marítims (Universitat de Girona – Ajuntament de Palamós) pretenen acostar els sabers de la gent del mar al públic en general en un ambient distès com és el d’una taverna portuària (Ca la Pepa Caneja).

Cada segon divendres de mes, a les set del vespre i durant una hora, les Converses que tenen un caràcter intergeneracional, esdevenen un espai per a la participació de la gent gran, els coneixements de la qual conformen una part del patrimoni immaterial.

Des dels inicis de l’activitat, l’any 2001, totes les sessions són gravades amb suport DVD i dipositada al Documare (Centre de Documentació de la Pesca i el Mar), per a poder ser consultada. Aquest esdevé un preuat document que ajuda, també, a l’hora de fornir l’exposició permanent del Museu. En total ja es compta amb gairebé un centenar d’enregistraments de totes les sessions realitzades, algunes de les quals s’han transcrit.

L’activitat fou pensada, en un primer moment per a ser un pont de comunicació entre la gent gran que ha tingut una relació en primera persona amb la mar i la gent més jove interessada en tota la informació directa que aquestes persones els hi pot proporcionar.

8 DE JUNY DARRERA SESSIÓ
La temporada 2011-2012 de les Converses de Taverna es van iniciar el mes d’octubre de l’any passat, i després d’un tota de sis sessions es tancarà el 8 juny, amb la setena i darrera dedicada a “La cuina de barca”.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp