Les escoles i entitats de dansa de Palamós celebren avui el Dia Internacional de la Dansa amb un vídeo que recull les seves coreografies

Amb motiu de la celebració, avui 29 d’abril, del Dia Internacional de la Dansa, l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Palamós organitza, des de fa 14 anys, i conjuntament amb la companyia internacional de dansa CobosMika Company (en conveni de residència al Teatre La Gorga), la tradicional activitat Trobadansa.

El municipi sempre viu aquesta festa al carrer per mostrar-se en directe al públic, però per segon any consecutiu, amb motiu de les restriccions motivades per l’afectació de la pandèmia, es transforma per a celebrar-se de manera virtual. L’objectiu d’aquesta activitat és sempre, poder difondre i apropar la dansa a tota la població, utilitzant en aquest cas, les xarxes socials, on poder posar en valor aquesta disciplina cultural, així com les persones, escoles i companyies que la promouen a Palamós.

Sota el lema “Palamós és dansa, Palamós es mou!” enguany s’ha elaborat un vídeo que recull totes les coreografies realitzades amb motiu d’aquesta celebració, i que han creat les escoles i entitats de dansa de Palamós. Concretament Cobosmika Solc, l’Escola de dansa Georgina Ors, La Fàbrica, espais d’arts escèniques i dansa; Club Gimnàstica Rítmica Costa Brava; i l’Associació Pots. També si suma la formació professional de dansa SEEDs Cobosmika.

Un total de trenta grups de ballarins formats per infants i joves de 4 a 28 anys, han realitzat les diverses coreografies participants, que s’han enregistrat durant les darreres setmanes en diversos punts a l’aire lliure del municipi com: el parc del Convent dels Agustins, el passeig del Mar, La Fosca, Sota cala Margarida, la plaça Major de Sant Joan, o la plaça de Mn. Gumersind Vilagran, la Barraca d’en Dalí (Castell) o el port de Palamós.

Totes aquestes actuacions enregistrades en vídeo permeten veure diverses disciplines i danses, com el funcky, jazz, dansa contemporània o hip hop, entre altres. El vídeo compila totes les actuacions realitzades i ja es pot visionar al Facebook de l’Ajuntament de Palamós (https://bit.ly/3ntUkie).

Cal destacar que Televisió Costa Brava també inclourà dins la seva programació aquest vídeo commemoratiu del Dia Internacional de la Dansa, que emetrà avui dijous a partir de les 20:30 h, just després del programa informatiu.

Una festa amb motiu del dia de la dansa
Cada 29 d’abril se celebrarà a nivell mundial el Dia Internacional de la Dansa. El Comitè Internacional de Dansa de la UNESCO proposà aquesta data per commemorar el naixement de Jean-Georges Noverre (29 d’abril de 1727), considerat el pare del ballet modern.

Cada any el Dia Internacional de la Dansa converteix aquesta disciplina artística en la gran protagonista, reconeixent i recolzant l’esforç constant de totes aquelles persones que fan que la dansa sigui un fet i no només un somni. Aquesta commemoració també esdevé una festa on compartir la passió per la dansa en tota la seva diversitat i una ocasió per aproximar-la a tothom.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp