El pròxim dimarts 5 de març, el Departament de Joventut de l’Ajuntament de Palamós iniciarà la desena edició de les Jornades d’Educació i Família. Aquesta activitat, que compta cada any amb gran èxit de públic assistent, té com a objectiu informar sobre tots aquells temes d’interès per a les famílies i relacionats amb l’educació dels fills.
TALLER DE FORMACIÓ SOBRE XARXES SOCIALS
Amb motiu de la celebració d’aquesta desena edició, les Jornades incorporen enguany la realització d’un taller que tindrà com objectiu orientar als pares sobre l’ús i configuració de les xarxes socials en general i sobre el Facebook de manera pràctica. D’aquesta manera els participants tindran l’oportunitat de rebre coneixements bàsics en conceptes com els de la creació d’un compte i perfil a Facebook, cercar, acceptar i demanar amistat, publicar entrades, compartir fotografies o crear àlbums. Aquest taller de formació sobre xarxes socials, amb inscripció totalment gratuïta, tindrà lloc el dimarts 19 de març, de 18 a 20 h, al Punt Jove de Palamós (c/Sta. Marta, 6).
JORNADES D’EDUCACIÓ I FAMÍLIA: LES CONFERÈNCIES PROGRAMADES
Les Jornades d’Educació i Família, incloses al projecte Ciutat Educadora que fomenta al municipi l’Ajuntament de Palamós, són adreçades principalment als pares i mares, educadors, professors, i totes les persones interessades en l’educació dels més joves.
Per aquesta edició es preveuen tres conferències, totes elles gratuïtes, de diversos especialistes, i concretament enguany del pediatre i psicoterapeuta familiar, Stephan Schneider; el doctor en filosofia i mestre, Gregorio Luri Medrano; i el psicòleg, Rafael Santandreu. Totes les conferències programades dins la desena edició de les Jornades tindran lloc al teatre auditori La Gorga (c/ de les Notaries) a partir de les 21 h.
“FER DE PARES AL SEGLE XXI”
El dimarts 5 de març, s’iniciarà aquesta activitat amb la conferència “Fer de pares al segle XXI” a càrrec del Doctor en medicina, pediatre i psicoterapeuta familiar, Stephan Schneider. La seva exposició, abordarà les dificultats actuals en què es troben els pares, els nous reptes, les pors, les conductes de risc i incidirà en la temàtica de l’alimentació en l’edat juvenil.
El Dr. Schneider va fer els seus estudis de medicina i d’especialitat de pediatria a la República Federal d’Alemanya. Combina la praxi mèdica tradicional (saber escoltar, el treball amb les emocions, l’afectivitat) amb el vessant més científic i tecnològic. Va ampliar coneixements a la Universitat Autònoma de Barcelona, i s’especialitzà en psicoteràpia familiar sistèmica. Ha compaginat la seva activitat professional a l’Hospital de Figueres i a Olot amb la docència i la formació a partir de tallers per a pares i teràpia familiar.
“CONSELLS ALS PARES QUE ESTIMEN EL SENTIT COMÚ”
Les conferències programades seguiran el dijous 14 de març i en aquest cas serà el torn per al Doctor en filosofia, mestre i llicenciat en pedagogia, Gregorio Luri Medrano. La seva ponència, titulada “Consells als pares que estimen el sentit comú” permetrà aprofundir en els tres àmbits on es desenvolupa l’educació del nen: família (on és el fill), escola (on és l’alumne) i la societat (on és un ciutadà potencial). Cada àmbit té les seves singularitats i convé no envair-les des de cap altre.
El Sr. Gregorio Luri, conegut com a assessor pedagògic a nombroses institucions, és filòsof i ha treballat també de professor de filosofia a batxillerat i com a mestre a primària. Ha rebut nombrosos premis i és autor de múltiples assaigs sobre filosofia i pedagogia. És col•laborador habitual al suplement “Criatures” del diari ARA i tertulià en diferents emissores de ràdio.
“L’ART DE NO AMARGAR-SE LA VIDA EDUCANT ELS FILLS”
La darrera de les conferències programades serà la titulada “L’art de no amargar-se la vida educant els fills” que es durà a terme el dijous 21 de març i serà a càrrec de Rafael Santandreu, psicòleg especialista en teràpia breu estratègica i escriptor. La conferència explicarà com és l’art d’educar els fills, ensenyant-los a “no terribilitzar”, a no exagerar les adversitats i a saber gaudir de la vida i, al mateix temps, a gaudir esforçant-se, aprenent també a tolerar la frustració.
El Sr. Santandreu, psicòleg de formació, ha estat professor de la Universitat Ramon Llull, durant la dècada del 2000. Va estudiar i treballar amb el cèlebre terapeuta Giorgo Nardone a Itàlia. Actualment compagina l’exercici professional com a psicòleg a Barcelona, amb la formació de metges i psicòlegs. És autor de diversos llibres sobre educació infantil i col•labora habitualment amb diversos mitjans de comunicació.