Les jornades “Palamós Gastronòmic” enceten l’edició 2021 amb una Màster class de gamba de Palamós

Palamós encetarà aquest proper dissabte 18 de setembre una nova edició del Palamós Gastronòmic i ho farà amb una Màster Class de Gamba de Palamós, impartida pels reconeguts xefs Antoni Izquierdo i Quim Casellas.

Coincidint amb aquest proper cap de setmana, es posa en marxa una nova edició d’aquestes populars jornades, organitzades per l’Àrea de Turisme de l’Ajuntament de Palamós, i que fins el dia 31 d’octubre, faran protagonista l’àmplia oferta culinària local amb la realització d’activitats gastronòmiques, lúdiques i culturals.

Màster Class de Gamba de Palamós
El programa d’activitats inclou enguany una destacada novetat amb l’organització de la Màster Class de Gamba amb tastet que tindrà lloc el proper dissabte 18 de setembre a les 19h a l’Espai del Peix i que és oberta a tothom.

L’activitat serà impartida pels reconeguts xefs Antoni Izquierdo del Mas dels Arcs (Palamós) i per Quim Casellas, del restaurant Casamar (Llafranc) amb una estrella Michelin, ambdós certificats amb la Marca de Garantia Gamba de Palamós. L’activitat comptarà també amb la presència d’un pescador de la Confraria de Pescadors de Palamós que explicarà les característiques del Pla de Gestió de la gamba de Palamós. El públic assistent descobrirà què fa especial la gamba palamosina, com és la seva pesca i, a més, podrà degustar un parell de tastets on aquest producte serà el protagonista.

Per a poder-hi assistir caldrà fer una reserva prèvia d’entrades a través del web https://tickets.museudelapesca.org.

Les Jornades Palamós Gastronòmic seguiran fins a finals d’octubre amb l’objectiu de donar a conèixer la gastronomia de la vila i els productes locals. D’aquesta manera s’inclouen els menús gastronòmics que presenten els restaurants o bé les tapes elaborades per les tavernes del municipi, amb una àmplia oferta que serà present en aquests establiments durant tot el mes.

Experiències amb la gastronomia i el paisatge com a protagonistes
En el programa d’activitats es destaca l’apartat d’experiències que permeten als seus participants gaudir de la gastronomia sumada a altres valors com el gaudi del paisatge o de la natura. És el cas de l’activitat “Vins marins al Convent dels Agustins” (26 de setembre) on s’oferiran vins vinculats amb l’àmbit marí acompanyats del tast de productes locals. O bé la possibilitat de realitzar la visita i tast al celler d’en Marc, a Mas Pagès; així com conèixer (9 d’octubre) la feina d’un pastor d’ovelles del Mas Salvà, on els participants coneixeran els secrets de la pastura i el dia a dia d’aquesta professió, en una activitat que conclourà amb el tast de productes locals.

Dins les propostes previstes també destaquen les novetats: “Esmorzar amb pescadors” (9 i 23 d’octubre) que proposa compartir un esmorzar de sardines tot escoltant vivències i anècdotes dels mateixos pescadors de Palamós; o bé, “Llegendes del peix” que ofereix sopar receptes cuinades amb peix de proximitat tot escoltant i compartint experiències i coneixement dels pescadors locals que garanteixen la traçabilitat del producte. Aquesta activitat tindrà lloc els dies 17 i 24 de setembre, 1, 8, 15, 22 i 29 d’octubre, cada divendres en un restaurant diferent.

“Tragos d’història palamosina” (30 de setembre, 7 i 14 d’octubre) on es realitzarà una ruta pel nucli antic de Palamós descobrin el món de les tavernes, bars, casinos o ateneus, des dels seus orígens fins a l’actualitat i assaborint alguns dels seus platets.

El Museu de la Pesca i l’Espai del Peix també programaran activitats vinculades a les jornades “Palamós Gastronòmic” organitzant, cada divendres a la tarda, visites guiades a la subhasta del peix, a la llotja; show cookings de cuina marinera a (cada divendres) o els show cookings “La Cuina del peix a través dels cinc sentits” (cada dissabte d’octubre), a l’Espai del Peix.

Tota aquesta activitat culinària es maridarà amb propostes lúdiques i culturals com els concerts gratuïts de música en directe, o bé les propostes de dansa professional incloses dins el marc del Festival Onadance.

La informació sobre les jornades del Palamós Gastronòmic està inclosa dins el llibret del Passaport Gastrocult, que s’ha repartit a les dependències municipals i també als restauradors i establiments participants a la campanya. A més, aquesta informació també es pot consultar còmodament al mòbil amb l’App Palamós.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp