Les jornades ‘Palamós Gastronòmic’ enceten l’edició 2022 amb la 3a Mostra del Vermut

Palamós encetarà aquest proper dissabte 1 d’octubre una nova edició del Palamós Gastronòmic, les populars jornades organitzades per l’Àrea de Turisme de l’Ajuntament de Palamós que durant tot el mes faran protagonista l’àmplia oferta culinària local amb activitats gastronòmiques, lúdiques i culturals.

Enguany són més de trenta establiments els que participen a la campanya. Les tavernes oferiran tapes i platets fins el 16 d’octubre, mentre que els restaurants oferiran els seus menús fins el dia 31. Tots els plats estan creats especialment per a l’ocasió i tenen com a protagonista principal el peix de la llotja de Palamós.

Coincidint amb aquest proper cap de setmana, les jornades s’encetaran amb la celebració de la 3a Mostra del Vermut, que tindrà lloc dissabte 1 d’octubre d’11 a 21 h a la Planassa. Durant tot el dia es podran degustar vermuts del territori en un acte que estarà amenitzat amb música en directe.

El programa d’activitats del Palamós Gastronòmic s’allargarà fins a finals d’octubre i inclou enguany la 4a edició del Mar de Birres, la mostra de la cervesa artesana de Palamós, el dissabte 8 d’octubre a l’estenedor de xarxes del port.

Experiències amb la gastronomia i el paisatge com a protagonistes
En el programa d’activitats es destaca l’apartat d’experiències que permeten als seus participants gaudir de la gastronomia sumada a altres valors com el gaudi del paisatge o de la natura. És el cas de l’activitat “Vi en ruta per la vall de Bell-lloc” del proper 16 d’octubre, un itinerari guiat amb visita comentada i tast de vins. O bé el “Tast de vins amb maridatge de formatge al Celler Brugarol”, del 21 d’octubre; així com les visites guiades al castell de Sant Esteve de La Fosca, al Claustre del Mas del Vent o al poblat iber de Castell.

També hi haurà la possibilitat de realitzar la visita i tast al celler d’en Marc, a Mas Pagès, i al celler Brugarol de la Finca Bell-lloc, cada dia amb reserva prèvia.

El Museu de la Pesca i l’Espai del Peix també programaran activitats vinculades a les jornades “Palamós Gastronòmic” organitzant, cada divendres, visites guiades a la subhasta del peix; show cookings de cuina marinera (cada divendres) o els show cookings amb producte pesquer de la Confraria de Pescadors de Palamós amb degustació de plats (cada dissabte d’octubre), a l’Espai del Peix.

Tota aquesta activitat culinària es maridarà amb propostes lúdiques i culturals com els concerts gratuïts de música en directe, les propostes de dansa professional incloses dins el marc del Festival Onadance o les activitats esportives que proposa el Palamós Outdoor Festival, els caps de setmana del 8, 9 i 15 i 16 d’octubre.

Premis per als participants a les jornades i per a la millor foto
El llibret de propostes del Palamós Gastronòmic, que s’ha repartit a les dependències municipals i també en establiments participants a la campanya, convida al públic a fer un recorregut gastronòmic pels restaurants i les tavernes, tot gaudint dels plats que ofereixen, i votant la millor tapa o platet.

Per a participar al concurs, el públic haurà d’aconseguir tres segells de tres establiments diferents, que podrà segellar de l’1 al 16 d’octubre. Finalment, haurà de dipositar la seva butlleta a l’urna situada a l’Oficina de Tursime (fins el 31 d’octubre), i entrarà en un triple sorteig amb premis com una nit d’hotel, un pack gastronòmic o un tast de vins.

Paral·lelament, demà dissabte també es posa en marxa el concurs fotogràfic del Palamós Gastronòmic 2022, amb el qual els participants hauran de fer fotografies relacionades amb la campanya i compartir-les en el seu perfil d’instagram. Tindran tot el mes d’octubre per a publicar-les utilitzant els hashtags #palamosgastronomic22 i #visitpalamos, fer-se seguidors del perfil de Turisme (@visitpalamos) i etiquetar-lo a la seva publicació. El termini de participació serà de l’1 al 31 d’octubre i el guanyador s’anunciarà el dia 10 de novembre.

Tota la informació sobre les jornades del Palamós Gastronòmic està inclosa dins el llibret de propostes en format paper i també es pot consultar còmodament al mòbil a través de l’App municipal ‘Palamós’.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp