Les jornades “Palamós Gastronòmic” fan protagonistes els cuiners de la vila

La 5a edició de les jornades “Palamós Gastronòmic” segueixen desenvolupant el seu ampli programa de propostes culinàries que tenen lloc a la vila durant tot aquest mes d’octubre, amb l’objectiu d’aprofundir en la gastronomia de la vila des de tots els seus àmbits, apropant el públic a la seva àmplia oferta culinària, i degustant els seus productes autòctons.

Tallers de cuina amb els restaurants i tavernes de la vila
Ahir dijous 13 d’octubre, a les 17 h, es va realitzar a l’Espai del Peix la primera de les dues sessions previstes en aquesta edició, dels tallers de cuina amb els restaurants i tavernes de la vila.

Per a l’ocasió es va comptar amb la participació del restaurant Caleta Blava i de la taverna El Casino. Durant la realització d’aquest taller els cuiners d’aquests establiments van explicar al públic interessat els secrets d’alguns dels seus plats o receptes més populars. Una vintena de persones va seguir aquest primer taller, gratuït i obert a tothom, que programarà una altra sessió el proper dijous 20 d’octubre, per a la qual es comptarà amb la participació dels restaurants Mas dels Arcs i l’Arcada, així com la taverna Can Nicanor.

Un ampli programa d’activitats
El programa d’activitats del “Palamós Gastronòmic” s’allarga durant tot el mes d’octubre i inclou també la realització, el dia 21 d’octubre, de l’original proposta dels sopars als aparadors dels comerços de la vila, on els restauradors de Palamós prepararan els àpats dins la mateixa botiga participant, ubicant taules i cadires a l’aparador, tot preparat perquè tingui el lloc el sopar d’un menú gastronòmic molt exclusiu dins aquell comerç. El programa d’activitats també inclou dins la seva oferta de propostes els menús gastronòmics als restaurants del municipi.

El vessant més lúdic se centra en el Concurs de Tapes i Pinxos “Tapa Estrella”. En aquest cas cada taverna participant (13 en total) proposa un pinxo i/o tapa original (de creació pròpia) que participa en el concurs. Aquesta proposta es pot tastar a cada taverna i el visitant pot puntuar-la a la plana web del Palamós Gastronòmic.

Un any més les pastisseries de la vila també participen d’aquestes jornades servint el popular ja “pastís dels Agustins” que és elaborat a base d’ametlles, sucre, mantega, ou i farina.

Les activitats culinàries es combinen també amb visites guiades a la subhasta del peix, on amb la col•laboració del Museu de la Pesca es proposa fer una aproximació a aquesta activitat que es realitza a la llotja de Palamós. Aquestes visites es van iniciar el passat divendres i segueixen avui dia 14, així com el 21 i 28 d’octubre.

Degustació a cegues de vins, demà a l’Espai del Peix
El programa també inclou, demà dissabte dia 15 a partir de les 17 h, una degustació a cegues de vins de la D.O. Empordà que es complementarà amb un concurs de maridatges.

Aquesta proposta tindrà lloc a l’Espai del Peix i encara hi ha places per a totes aquelles persones que hi vulguin participar. Per això cal fer reserva prèvia al Museu de la Pesca (moll pesquer s/n, tel: 972 600 424). El preu d’aquest taller és de 10 €.

Demà dissabte també es farà protagonista al producte pesquer, amb el Taller de Cuina del Peix per a Famílies que es durà a terme a les 10.30 h, a l’Espai del Peix i on s’explicarà com reconèixer les diverses espècies, les seves qualitats organolèptiques, com netejar-les i, finalment, com cuinar-les.

En l’àmbit vitivinícola cal destacar que del “Palamós Gastronòmic” inclou també, i durant tot el mes, les visites al celler de la finca Bell-lloc amb tast de vins.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

17/04/2024

Relacionades per entitat