Durant tot aquest mes d’octubre Palamós fomenta els valors de la seva cuina mitjançant la segona edició de les jornades “Palamós Gastronòmic”, les quals permeten conèixer i aprofundir en la gastronomia de la vila des de tots els seus àmbits, apropant el públic a la seva àmplia oferta culinària, degustant els productes autòctons i donant l’oportunitat de cuinar amb els millors professionals dels fogons.
L’ampli programa d’activitats inclouen els tallers “Avui cuinem amb…” dels quals són protagonistes els xefs dels restaurants de Palamós. Mitjançant aquesta activitat, totalment gratuïta que té lloc a l’Espai del Peix, els cuiners locals mostren els seus secrets per a l’elaboració dels plats, brindant una oportunitat immillorable a tot el públic interessat per poder conèixer de prop la cuina de Palamós.
Dissabte passat primera sessió
Dissabte passat (5/10/13) a les 17 h, es van obrir les noves sessions del taller “Avui cuinem amb…”, que en aquesta ocasió van comptar amb la participació de la cuinera del restaurant Celler de la Planassa, Encarni Fernández, que va elaborar una recepta de lluç a l’all cremat amb parmentier de patata i oli d’oliva, i de postres un souflée coulant de xocolata; i també del cuiner del restaurant Maria de Cadaqués, Xavier Jabato, que va realitzar un suquet de peix, i com a postres una tarta tatin.
Aquest taller ofereix al públic assistent la possibilitat de seguir pas a pas la realització dels plats i, per descomptat, de tastar-los un cop elaborats. Les properes sessions d’aquest taller tindran lloc el dissabte 19 d’octubre, amb els cuiners del restaurant Mas dels Arcs; i el dissabte 26 d’octubre, amb els del restaurant La Gamba.
“Palamós Gastronòmic”
Les activitats previstes dins l’ampli programa del “Palamós Gastronòmic” estan dirigides tant als professionals de la restauració, com al públic en general. Les persones interessades en les seves propostes poden consultar el programa a l’espai web (www.palamosgastronomic.cat), o bé sol•licitar més informació al telèfon 972 600 550.
El programa inclou també les visites guiades de senderisme i gastronomia, el show cooking de cuina marinera, menús gastronòmics als restaurants del municipi, visita a cellers i tasts de vins, jornada tècnica, tallers de la cuina del peix o bé el concurs de pinxo i tapa a les tavernes de Palamós.