Les jornades “Palamós Gastronòmic” obriran dissabte la seva àmplia oferta d’activitats que tindran lloc durant tot el mes d’octubre

Dissabte 1 d’octubre Palamós obrirà la cinquena edició de les jornades “Palamós gastronòmic” que permeten donar a conèixer i aprofundir en la gastronomia de la vila des de tots els seus àmbits, apropant el públic a la seva àmplia oferta culinària, degustant els productes autòctons i donant l’oportunitat de cuinar amb els professionals dels fogons.

Un ampli programa d’activitats
Les activitats previstes dins l’ampli programa del “Palamós Gastronòmic” tindran lloc durant tot el mes d’octubre i s’encetaran aquest dissabte amb una Mostra Gastronòmica al carrer que comptarà amb la participació de restaurants i tavernes del municipi que oferiran tastets dels seus menús i de les propostes culinàries que serviran durant aquest mes d’octubre als seus establiments. Aquesta Mostra Gastronòmica tindrà lloc a la plaça dels Arbres a partir de les 11.30 i fins a les 15 h.

El programa d’activitats seguirà el dijous dia 6 amb la primera de les tres sessions previstes en aquesta edició, dels Tallers de Cuina amb els restaurants, tavernes i pastisseries de la vila. Aquests tallers tindran lloc a l’Espai del Peix de 17 a 18.30 h amb entrada gratuïta.

El públic participant podrà conèixer de primera mà els secrets d’alguns dels plats o receptes més populars que se serveixen en els establiments de restauració i pastisseria de la vila. Les dues sessions restants tindran lloc els dies 13 i 20 d’octubre.

Les activitats culinàries es combinaran també amb visites guiades a la subhasta del peix, on amb la col•laboració del Museu de la Pesca es proposa fer una aproximació a aquesta activitat que es realitza a la llotja de Palamós. Aquestes visites es duran a terme les tardes dels dies 7, 14, 21 i 28.

El producte pesquer també serà protagonista del Taller de Cuina del Peix per a Famílies que es durà a terme el dia 15 d’octubre, a les 10.30 h, a l’Espai del Peix i on s’explicarà com reconèixer les diverses espècies, les seves qualitats organolèptiques, com netejar-les i, finalment, com cuinar-les.

Aquest mateix dia el programa també inclourà a partir de les 17 h, i al mateix Espai del Peix, una degustació a cegues de vins de la D.O. Empordà que es complementarà amb un concurs de maridatges. En l’àmbit vitivinícola cal destacar que són previstes també i durant tot el mes les visites al celler de la finca Bell-lloc amb tast de vins.

Gaudir d’un sopar d’aparador
Per segon any consecutiu el “Palamós gastronòmic” brindarà l’oportunitat de poder gaudir d’uns sopars molt exclusius i, amb una simbiosi entre el sector comercial i el restaurador de la vila, es tornaran a oferir els sopars als aparadors i als comerços del municipi.

El divendres 21 d’octubre a partir de les 19.30 h els restauradors de Palamós prepararan els àpats dins la mateixa botiga participant, ubicant taules i cadires a l’aparador, tot preparat perquè tingui el lloc el sopar d’un menú gastronòmic molt exclusiu dins aquell comerç i a la vista de totes les persones que passin per aquells carrers comercials de la vila.

En aquest àmbit cal destacar que els comerços del municipi, amb la col•laboració de l’associació de comerciants Fecotur, es decoraran especialment durant els dies d’octubre amb motius culinaris i gastronòmics.

Durant tot el mes
Com és tradicional el “Palamós gastronòmic” inclourà dins la seva oferta de propostes els menús gastronòmics als restaurants del municipi. Un total de 18 restaurants de la vila participants en l’activitat serviran el menú especial “Palamós Gastronòmic” amb plats de peix de temporada combinats amb les millors propostes culinàries i maridats amb la cervesa Estrella Damm Inedit.

El vessant més lúdic de les jornades se centrarà en el Concurs de Tapes i Pinxos “Tapa Estrella”. En aquest cas cada taverna participant (13 en total) proposarà un pinxo i/o tapa original (de creació pròpia) que participarà en el concurs. Aquesta proposta es podrà tastar a cada taverna i el visitant podrà puntuar-la a la plana web del Palamós Gastronòmic.

Un any més les pastisseries de la vila serviran el popular ja “pastís dels Agustins” i que és elaborat a base d’ametlles, sucre, mantega, ou i farina.

L’organització d’aquestes jornades compten amb la col•laboració del Patronat de Turisme Costa Brava-Girona (Diputació de Girona), l’Associació empresarial i de comerç Fecotur, el col•lectiu de restaurants de la vila, l’Associació de Tavernes del Barri Vell, les pastisseries de la vila, el Museu de la Pesca i l’Espai del Peix; amb el patrocini d’Estrella Damm.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

17/04/2024

Relacionades per entitat