La tercera edició de les jornades Palamós Gastronòmic es va iniciar a principis d’aquest mes d’octubre i fins al 5 de desembre anirà desgranant el seu ampli programa d’activitats i propostes.
Aquest és el cas de la mostra dels “Millors còctels de Palamós” que a partir d’avui (31/10/14) permetrà descobrir l’originalitat de la preparació i el combinat de sabors dels còctels especials que prepararan un total de catorze establiments d’oci nocturn de la vila.
Aquesta proposta entra com a novetat enguany a les jornades Palamós Gastronòmic que d’aquesta manera segueixen ampliant, any a any, el ventall de participació dels sectors de la restauració, d’elaboració de producte i d’oci de la vila.
14 varietats de còctels de 14 locals diferents
Les persones que ho desitgin podran fer el tast d’aquelles propostes de còctels que més els agradi, amb un preu especial de campanya de 5 € la copa, degustant els millors licors i esperits amanits amb els ingredients més saborosos. L’activitat és adreçada exclusivament a persones majors d’edat i l’organització recomana el consum responsable de begudes alcohòliques.
Els locals d’oci nocturn participants seran: el Bel Air, que presentarà el seu còctel “Cafè de nit”; el Cutty Shark amb la proposta “Cutty Shark dream”, El castellet amb “Magic tisana”; El Pirata amb “Mojito Piratonge”; Gin Fizz amb el còctel “Raspberry gin rose fizz”; Glass Blanc amb “Sang de diable”; Inagua amb la “Copa Inagua”; Kingat amb “Nits d’havanera”; La Parrilla amb “Copon de Orion”; la Planassa amb el “Puturru de poma”; la Plata amb el “Platònic”; Lincoln amb el còctel “Lincoln sweet”; Lobo amb “Astragal” i Waikiki amb el “Wamel crush”.
Còctels amb premi
La nova proposta del Palamós Gastronòmic inclou també premi, amb el sorteig d’un extraordinari cap de setmana a Palamós entre els clients que omplin les butlletes de participació que els locals que s’inclouen a la mostra de còctels els oferiran.
El premi inclourà, entre altres, una nit d’hotel i un menú gastronòmic. Un cop es complementin les butlletes amb les dades de cada client, aquestes es dipositaran en les urnes habilitades especialment per aquesta campanya que s’ubicaran a cadascun dels locals participants.
Palamós Gastronòmic 2014
Coincidint amb l’inici del mes d’octubre, l’Ajuntament de Palamós i mitjançant l’Àrea de Promoció Econòmica, ha encetat la tercera edició de les jornades Palamós Gastronòmic les quals permeten conèixer i aprofundir en la gastronomia de la vila des de tots els seus àmbits, apropant el públic a la seva àmplia oferta culinària, degustant els productes autòctons i donant l’oportunitat de viure una experiència única.
La bona acollida d’aquesta activitat gastronòmica ha fet que en aquesta tercera edició l’organització hagi ampliat fins al mes de desembre les activitats i propostes, a diferència de les dues edicions anteriors les quals centraven el seu programa només a l’octubre.
A banda de la mostra dels “Millors còctels de Palamós”, aquestes jornades gastronòmiques també presenten com a novetat la realització d’una mostra gastronòmica al carrer que es durà a terme el proper mes de novembre, o bé els sortejos de vals de compra als comerços de la vila i de menús als restaurants de Palamós.
El programa d’activitats inclou també el show cooking de cuina marinera, una jornada tècnica, els tallers de cuina amb els xefs de Palamós, menús gastronòmics als restaurants del municipi, tasts de vins, tallers de maridatge del peix o bé el concurs de pinxo i tapa a les tavernes de Palamós.
L’organització d’aquestes jornades impulsades des de l’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Palamós, compten amb la col•laboració del Patronat de Turisme Costa Brava-Girona (Diputació de Girona), la Cambra de Comerç de Palamós, l’Associació per al Foment Empresarial del Comerç i Turisme de Palamós (FECOTUR), el col•lectiu de restaurants de la vila, l’Associació de Tavernes del Barri Vell, l’Associació de Locals d’Oci Nocturn, les pastisseries de la vila, el Mercat Municipal, el Museu de la Pesca i l’Espai del Peix; i amb el patrocini d’Estrella Damm.