Les platges de Palamós amplien les mesures per a facilitar el bany autònom a les persones amb mobilitat reduïda

L’Ajuntament de Palamós segueix treballant cada any per ampliar i millorar les mesures amb què compten les platges del municipi per a permetre un millor gaudi dels espais litorals i facilitar el bany a les persones amb mobilitat reduïda o baixa mobilitat.

Amb aquest objectiu a la platja Gran de Palamós s’ha ubicat una barana dins l’aigua, que connecta aquest espai de bany amb la primera línia de sorra de la platja, per tal que aquelles persones que necessiten un suport per entrar i sortir de l’aigua puguin salvar el desnivell de la sorra i sortir de l’aigua amb més facilitat. La utilització d’aquesta barana també permet una major estabilitat en cas d’onatge, evitant caigudes.

Aquesta mesura s’aplica com a prova pilot per a valorar el seu funcionament i el grau de satisfacció entre els usuaris, amb l’objectiu de poder ampliar el sistema en altres platges del municipi.

Una altra de les novetats aplicades, és la d’una nova passera, també ubicada a la platja Gran del municipi, que se suma a les quatre restants però en aquest cas elaborada amb material plàstic reciclat i amb 20 centímetres més d’amplada (2m), facilitant l’encreuament de dues cadires de rodes.

A aquestes mesures cal sumar-hi la resta amb les que ja compten les platges del municipi per a facilitar el bany autònom a les persones amb baixa mobilitat, possibilitant un millor gaudi dels espais litorals locals.

Es tracta de les passeres que connecten la platja amb el mar, les dutxes adaptades, o bé les “Línies de vida” el sistema de corda ancorada amb boies que facilita l’entrada i sortida de l’aigua. En aquest cas la platja Gran de Palamós en disposa de sis distribuïdes en tot el seu àmbit i coincidint amb les passeres, i tres en el cas de la platja de La Fosca.

Aquestes platges també disposen de zones d’ombra ubicades al costat dels mòduls de socorrisme, així com el servei de bany assistit, que compta amb personal exclusiu per ajuda al bany; cadires amfíbies, crosses aquàtiques, grua de suport per a trasllat i armilles salvavides.

Pel què fa a la platja Gran de Palamós el servei de bany assistit es realitza cada dia de 12 a 18 h, mentre que a la platja de La Fosca el bany assistit és amb cita prèvia.

Cal destacar que tots els aparcaments propers a les platges de la Fosca, Castell i la Gran de Palamós, compten amb zona d’estacionament reservada per a persones amb baixa mobilitat. Durant la primavera l’Ajuntament de Palamós mitjançant el servei de Brigada, ha fet actuacions als accessos d’algunes platges per a millorar-los i adequar-los.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp