Les platges de Palamós reforcen les mesures de seguretat i prevenció de la Covid-19 amb la tasca que realitzen els informadors

Les platges i les cales de Palamós compten aquest estiu amb un servei d’informadors, format per 10 persones, dedicades a la funció específica d’ajudar als usuaris de les platges a complir les mesures de seguretat de prevenció de la Covid-19.

Aquesta funció informativa i de control es va iniciar el passat 3 de juliol i s’allargarà fins al 30 d’agost, coincidint amb el període de màxima ocupació i ús d’aquests espais litorals.

Les funcions bàsiques d’aquests informadors són les de vigilar i donar suport al compliment de la normativa a les zones de bany de les platges i cales de Palamós, recordant els protocols de seguretat i higiene que els usuaris d’aquests espais litorals hauran d’aplicar per evitar possibles contagis.

Aquesta tasca informativa se suma a la dels cartells instal•lats a les platges del municipi els quals adverteixen, entre altres, de la necessitat de mantenir sempre una distància de seguretat respecte a la resta de persones. També es fa referència a les normes de l’ús de dutxes i rentapeus que caldrà utilitzar de manera individual i mantenint la distància respecte a la resta de persones que esperen el torn. O bé de la recomanació d’utilitzar calçat per caminar per les passarel•les d’accés a les platges.

Restricció d’accés si es supera l’aforament
Les principals platges del municipi (platja Gran, Castell i La Fosca) tenen unes dimensions prou grans per a poder acollir un gruix important d’usuaris sense problemes i respectant les mesures Covid.

Només en el cas de la platja de La Fosca -sector oest- que té un espai de sorral més reduït (no la de Sant Esteve -est-) s’ha aplicat la restricció d’accés, una mesura que s’ha fet efectiva un cop s’ha detectat un pic puntual del nombre de persones a la platja, un fet que ha coincidit puntualment amb algun dels darrers caps de setmana.

Quan els informadors detecten que es pot arribar a un punt de saturació d’aforament, s’activa un protocol mitjançant el qual es tanquen tots els accessos a la platja afectada, i només deixen un punt d’entrada i sortida, on els informadors donen pas a mesura que la pressió sobre l’aforament es redueix.

La platja del Morro del Vedell
A la platja del Morro del Vedell, malgrat que és la que té unes dimensions més reduïdes, no s’ha hagut d’aplicar fins al moment, cap mesura de restricció d’accés.

Precisament, aquesta setmana, a la platja del Morro del Vedell s’han dut a terme tasques de millora de l’accés i de les passeres, així com la planimetria de la sorra, amb la retirada de les pedres i els còdols que varen ser aportats durant els darrers temporals.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

17/07/2024

Relacionades per entitat