Les principals empreses de creuers presents a l’assemblea de Medcruise, descobreixen els atractius turístics de Palamós

Representants de sis de les principals companyies de creuers presents a l’assemblea de Medcruise, que fins avui acull la Costa Brava, han descobert els atractius turístics de Palamós.

L’Àrea de Turisme de l’Ajuntament de Palamós ha organitzat avui 27 de maig, un recorregut pel municipi amb representants de sis companyies de creuers, mitjançant el qual se’ls ha ofert l’oportunitat de conèixer espais tan emblemàtics com el camí de ronda, passant per espais tan reconeguts com La Fosca, la pineda d’en Gori, S’Alguer o Castell.

També s’ha visitat el barri vell i la zona comercial del municipi, el port pesquer o l’Espai del Peix.

El port de Palamós, el port de Roses i la destinació turística de la Costa Brava són els amfitrions de la 60a edició de l’Assemblea General de Medcruise, associació de ports de creuers a la Mediterrània, que s’ha dut a terme aquesta setmana, concretament del 24 al 27 de maig.

Els participants a l’assemblea han gaudit també d’un programa d’activitats complementari que els ha permès fer treball en xarxa i intercanvi d’informació i serveis entre persones i empreses (networking) i descobrir els atractius turístics de la destinació a través de la programació de nou viatges de familiarització (fam trips).

Així, a banda de les visites programades als municipis amfitrions de Palamós i Roses, els participants també han conegut altres punts de les comarques gironines, com les poblacions medievals de Pals i Peratallada; el barri antic de Girona; el monestir de Sant Pere de Rodes; Cadaqués; la Casa-Museu Salvador Dalí a Portlligat; i el Teatre-Museu Dalí a Figueres.

Els principals temes a tractar en aquesta assemblea han estat les tendències de l’activitat de creuers a la Mediterrània; el compromís dels 145 ports membres per adaptar-se als criteris de sostenibilitat; la captació de nous viatgers; i la digitalització, entre altres. Cal remarcar que, amb 18, és l’assemblea que ha comptat amb més companyies de creuers participants, un gran èxit de convocatòria.

Un esdeveniment que per primera vegada en la història de l’activitat de creuers se celebra a la Costa Brava, on han participat ports, companyies, operadors turístics i patronats de turisme, amb 183 inscrits i inscrites. Aquest és un gran esdeveniment del sector de creuers i una gran oportunitat per als ports de Palamós i Roses, els seus municipis i la destinació turística, que es promouen amb la marca Costa Brava Cruise Ports.

Aquesta temporada 2022 el municipi de Palamós rebrà un total de 57 escales de creuer amb un global de 58.000 passatgers. Aquestes xifres suposen que Palamós sigui la segona destinació de creuers a Catalunya només per darrere de Barcelona.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp