L’escola Vedruna de Palamós cedeix el seu ampli fons fotogràfic al Servei d’Arxiu Municipal

L’Ajuntament de Palamós i l’escola Vedruna de Palamós han signat aquest mes de desembre un conveni mitjançant el qual aquest centre educatiu del municipi cedeix a l’Arxiu de Palamós el seu ampli fons fotogràfic. L’acte de signatura de l’acord va ser encapçalat per l’alcalde de Palamós, Lluís Puig, i el director de l’escola Vedruna, Mario Mercader.

Des del Servei d’Arxiu Municipal de Palamós s’ha valorat molt positivament la iniciativa, ja que aquest fons d’imatges forma part de la memòria col•lectiva de Palamós, reflecteix la vida escolar de molts palamosins i palamosines, i és una mostra de l’activitat educativa d’una de les escoles del municipi.

Més de 7.000 fotografies
El fons fotogràfic que ara s’ha cedit està compost per més de 7.000 fotografies recollides en prop de 700 reportatges, que mitjançant l’acord signat s’ha integrat ara al conjunt de fons que custodia el Servei d’Arxiu Municipal de Palamós.

Aquestes imatges recullen les diverses activitats acadèmiques del centre, els aniversaris de l’Escola, les celebracions com el carnestoltes, la castanyada, la diada de Sant Jordi o les festes de Nadal.

També es destaquen les activitats musicals i teatrals, els retrats dels grups classe per promocions, la commemoració de la festa de Santa Joaquima Vedruna, les colònies escolars i les colònies d’estiu, les eleccions, les activitats i els esdeveniments esportius, les activitats extraescolars, les excursions, la festa de graduació, el festival de fi de curs; a banda de les activitats el fons també aplega fotografies de les instal•lacions de l’escola.

El personal tècnic del Servei d’Arxiu Municipal ha fet una primera intervenció en el fons a fi de conèixer el seu volum i el seu abast; l’objectiu és treballar en la seva preservació, incidint en la seva descripció i facilitar-ne el seu accés dins de la funció cultural pròpia del Servei d’Arxiu.

A banda dels documents fotogràfics, alguns reportatges compten també amb documentació complementària com cartells, retalls de premsa, fullets, cançons i programes de mà, que donen context a les imatges.

Vedruna de Palamós
L’escola Vedruna de Palamós és un centre docent concertat en els nivells d’Educació Infantil, Primària i Secundària Obligatòria, i Batxillerat que va obrir les seves portes al municipi l’any 1883 en un immoble situat al carrer de les Notaries.

L’any 1967 l’escola es dota d’un nou edifici que s’ha mantingut fins a l’actualitat situat al carrer Xaloc, i on l’activitat docent hi té lloc des del curs 1968-1969. El centre ha tingut des dels seus inicis un notable arrelament al municipi i per les seves aules ha passat un volum important de la població infantil i juvenil de Palamós.

L’activitat docent pròpia de l’escola Vedruna ha comportat la producció d’un important nombre de documents fotogràfics que són un retrat de l’evolució de l’escola i de les activitats realitzades pel centre durant el període 1968-2015. El conjunt de la documentació s’ha conservat en àlbums aplegats per l’equip de l’escola o per persones vinculades al centre que han anat constituint un fons documental bàsicament fotogràfic i també, en menor grau, audiovisual.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

Relacionades per entitat