L’Espai del Peix acull la presentació del llibre “La cuina marinera de la Costa Brava” de Jaume Fàbrega

Demà dissabte 20 d’abril, a les 19 h del vespre, es presenta a l’Espai del Peix de Palamós el darrer llibre de l’escriptor, periodista i professor d’enogastronomia Jaume Fàbrega, titulat “La cuina marinera de la Costa Brava: receptes tradicionals dels pescadors.”

El llibre no només és un recull de les receptes de plats populars de la cuina dels pescadors de la Costa Brava, sinó un manual sobre la cuina i la cultura del peix.

La cuina dels pescadors catalans constitueix, en paraules de Jaume Fàbrega, una cuina refinada que ha esdevingut emblemàtica a Catalunya i a tota la Mediterrània. Les elaboracions són directes, austeres i ràpides per aconseguir plats saciants i molt energètics, tot combinant amb saviesa els ingredients humils que tenen a l’abast, especialment un peix molt fresc.

El resultat final és una cuina econòmica i saborosa, que encara continua viva i en constant evolució. Fins i tot els millors cuiners dels món, com Joan Roca o Ferran Adrià, s’han inspirat o imitat aquests principis.

Jaume Fàbrega, gràcies a la seva experiència i contacte directe amb els pescadors, recull en aquest llibre no només un extens i suculent receptari, sinó els aspectes socials, històrics o literaris. Així, el llibre esdevé un valuós manual de la cuina i la cultura del peix de la Costa Brava.

A banda de l’autor l’acte de presentació del llibre “La cuina marinera de la Costa Brava: receptes tradicionals dels pescadors” comptarà també amb la presència d’Enric Herce, Lluís Molinas i el cantant Sé.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

Relacionades per entitat