L’Espai del Peix acull la quarta edició dels tallers -Cuines del Món-

Ahir dijous 26 d’abril, el Servei d’Acollida a Persones Nouvingudes, que depèn de l’Àrea d’Acció Social i Ciutadania de l’Ajuntament de Palamós, va iniciar la quarta edició del taller Cuines del Món, una proposta social que s’inclou dins els projectes finançats pel Pla de Barris “Palamós Millora”, que té com a objectiu fomentar la sensibilització envers la diversitat cultural i la interrelació entre les persones.

Seguint la dinàmica encetada l’any passat, aquesta té lloc a l’Espai del Peix, l’equipament cultural i gastronòmic palamosí depenent del Museu de la Pesca que es troba ubicat a la mateixa llotja del port pesquer de Palamós. La quarta edició de Cuines del Món té programades un total de sis sessions que tindran lloc els mesos d’abril i maig (26 d’abril, i 3, 10, 17, 24, 31 de maig) coincidint amb les tardes dels dijous, de 18.30 a 20 h.

Aquest tallers comptaran amb la participació d’una desena de palamosins i palamosines de procedències diverses. Els països representats enguany i, mitjançant la seva gastronomia són: Uruguai, Mali, Nova Zelanda, Moldàvia i Marroc.

ELS FOGONS COM EINA D’INTERRELACIÓ
El projecte està plantejat com un taller de cuina, però amb l’objectiu d’utilitzar els fogons com eina per a fomentar la interrelació entre les persones de diferents procedències, enllaçant aspectes culinaris i humans, aprenent com és la vida quotidiana d’aquestes persones i com s’integren a la vida social catalana i, a la vegada, coneixent els fonaments de la seva cultura i gastronomia.

A totes les cultures el menjar és senyal d’hospitalitat, i a la pràctica aquest taller vol que, a través de la cuina, els seus plats i ingredients, les persones participants s’apropin a les altres comunitats o països representats i a les seves costums.

POSSIBILITAT D’ASSISTIR-HI COM A PÚBLIC
Com ja es va encetar en l’edició passada els tallers donen la possibilitat al públic interessat a poder assistir, de manera totalment gratuïta, a les diverses sessions programades. Amb aquest objectiu cada taller tindrà la possibilitat d’incloure fins a 25 persones de públic.

D’aquesta manera qualsevol persona del municipi podrà inscriure’s per assistir a les sessions de Cuines del Món, l’únic requeriment serà la seva inscripció amb una antelació mínima de 24 h. L’admissió serà per rigorós ordre d’inscripció que caldrà fer al Museu de la Pesca, telèfon 972 600 424.

EL SERVEI D’ACOLLIDA A PERSONES NOUVINGUDES
El Servei d’Acollida a Persones Nouvingudes de Palamós, des d’on s’organitza i coordina el taller –Cuines del Món-, es troba ubicat a l’edifici que acull l’Espai del Barri (c/Mn. Jacint Verdaguer, 12 – davant el parc de l’Arbreda).

El servei, depenent de l’Àrea municipal d’Acció Social i Ciutadania, està constituït per un equip de professionals que ofereixen: informació i orientació cap a diferents serveis del municipi: padró municipal, sistema sanitari, ensenyament, formació, serveis socials, treball, convivència, associacionisme i participació, com és el cas de l’organització del taller Cuines del Món. Els tècnics d’aquest servei també realitzen el seguiment de cada cas i de les seves necessitats i, si cal, coordinen la seva derivació a serveis especialitzats.

L’horari de l’oficina del Servei d’Acollida és de dilluns a divendres amb atenció al matí, de 10 a 14 h. El telèfon de contacte és el 972 31 31 82.

L’oficina d’Acollida és adreçada a totes les persones amb l’objectiu principal de seguir potenciant a la vila el valor de la convivència i, per tant, a l’atenció directa a totes aquelles persones nouvingudes, organitzant jornades sobre el coneixement de l’entorn, i també per a les persones autòctones, amb la realització de programes i projectes de sensibilització.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

17/04/2024

Relacionades per entitat