L’Espai del Peix acull la sisena edició dels tallers Cuines del Món

El passat dijous 8 de maig, el Servei de Ciutadania i Immigració, que depèn de l’Àrea d’Acció Social i Ciutadania de l’Ajuntament de Palamós, va iniciar la sisena edició del taller Cuines del Món, una proposta social que compta amb el suport del departament de Benestar Social i Família de la Direcció General per a la Immigració de la Generalitat de Catalunya.

Seguint la dinàmica encetada l’any 2011, aquesta activitat té lloc a l’Espai del Peix, l’equipament cultural i gastronòmic palamosí depenent del Museu de la Pesca i que es troba ubicat a la mateixa llotja del port pesquer de Palamós.

La sisena edició de Cuines del Món té programades un total de quatre sessions que tenen lloc entre maig i juny (8, 15 i 22 de maig i 5 de juny) i sempre coincidint amb les tardes dels dijous, de 18.30 a 20 h. Aquests tallers comptaran amb la participació de palamosins i palamosines de procedències diverses que elaboraran les receptes culinàries amb el suport dels cuiners de l’Espai del Peix. Els països representats enguany als tallers Cuines del Món són: Costa d’ivori, Hondures, Holanda i Argentina.

Els fogons com eina d’interrelació
El projecte està plantejat com un taller de cuina, però amb l’objectiu d’utilitzar els fogons com eina per a fomentar la interrelació entre les persones de diferents procedències, enllaçant aspectes culinaris i humans, aprenent com és la vida quotidiana d’aquestes persones i com s’integren a la vida social catalana i, a la vegada, coneixent la seva cultura i gastronomia.

Possibilitat d’assistir-hi com a públic
Els tallers donen la possibilitat al públic interessat a poder assistir, de manera totalment gratuïta, a les diverses sessions programades. Amb aquest objectiu cada taller tindrà la possibilitat d’incloure fins a 40 persones de públic.

D’aquesta manera qualsevol persona del municipi podrà inscriure’s per assistir a les sessions de Cuines del Món, l’únic requeriment serà la seva inscripció amb una antelació mínima de 24 h.

L’admissió serà per rigorós ordre d’inscripció que caldrà fer al Museu de la Pesca, telèfon 972 600 424, de 10 a 13.30 h i de 15 a 19 h. (excepte els dilluns).

El Servei de Ciutadania i Immigració
El Servei de Ciutadania i Immigració de Palamós, des d’on s’organitza i coordina el taller –Cuines del Món-, es troba ubicat a l’Aula d’Aprenentatge (c/Salvador Albert i Pey, 3).

El servei, depenent de l’Àrea municipal d’Acció Social i Ciutadania, ofereix informació i orientació cap a diferents serveis del municipi: padró municipal, sistema sanitari, ensenyament, formació, serveis socials, treball, convivència, associacionisme i participació, com és el cas de l’organització del taller Cuines del Món. Des d’aquest servei també realitzen el seguiment de cada cas i de les seves necessitats i, quan cal, coordinen programes formatius i/o la seva derivació a serveis especialitzats.

L’horari de l’oficina del Servei de Ciutadania i Immigració és de dilluns a divendres amb atenció al matí, de 10 a 14 h. El telèfon de contacte és el 972 31 31 82.

Aquest servei és adreçat a totes les persones amb l’objectiu principal de seguir potenciant a la vila el valor de la convivència i, per tant, a l’atenció directa a totes aquelles persones immigrades, organitzant jornades sobre el coneixement de l’entorn, i també per a les persones autòctones, amb la realització de programes i projectes de sensibilització.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

24/07/2024

Relacionades per entitat