L’Espai del Peix i la Fundació Alícia fomenten a Palamós les pautes d’alimentació saludable

El Bus Alícia de la bona alimentació visita aquests dies Palamós. Amb motiu d’aquesta estada i en col•laboració de l’Espai del Peix, demà divendres 13 de juliol es realitzarà el taller de cuina per a tots els públics amb el producte de proximitat i temporada coma protagonista.

L’activitat tindrà lloc a partir de les 17 h, dins de les instal•lacions del mateix Bus, ubicat al port pesquer de Palamós, al costat del Museu de la Pesca. Els monitors del bus ensenyaran els productes de proximitat i temporada per donar a conèixer una mostra d’aliments de la zona i explicant com treure’n el màxim de profit a la cuina.

Aprofitant el taller, els cuiners de l’Espai del Peix mostraran com preparar plats amb varietats poc conegudes de peix, mol•luscs i crustacis. Al final del taller es podran tastar les preparacions elaborades.

El Bus Alícia és una aula de cuina rodant de la Fundació Alícia, i un espai museogràfic alhora, que viatja per Catalunya difonent la recerca que la Fundació desenvolupa a la seva seu de Món Sant Benet.

El Bus Alícia és un projecte itinerant de l’Obra Social de Catalunya Caixa sobre alimentació i salut que explica la importància de menjar bé i aporta informació tècnica i científica, estratègies i coneixements sobre els hàbits alimentaris a la nostra societat, els productes de proximitat i la cuina.

“L’ESPAI DEL PEIX”
L’Espai del Peix s’ubica al port de Palamós, concretament, al primer pis de l’edifici de la llotja on ocupa 280 metres quadrats de superfície, amb una cabuda per a 150 persones.

Inaugurat el mes de març de l’any passat, l’Espai del Peix vol contribuir de manera global al coneixement del peix fresc de Palamós, esdevenint un centre d’interpretació del port i la pesca, una aula gastronòmica i un taller de degustació del peix.

Aquesta proposta és única i diferent ja que es tracta d’un projecte participatiu, que complementa en un mateix àmbit l’oferta del propi Museu de la Pesca, i en la qual el visitant viu l’experiència de tot el procés des de la captura del peix, la comercialització i manipulació, fins que arriba al plat, i amb la finalitat de fomentar una pesca, una cuina i un consum responsables.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp