L’Espai del Peix i la Fundació Mapfre fomenten les pautes d’alimentació saludable entre els escolars de primària de Palamós

Des d’ahir dimarts i fins el proper divendres 6 de maig, l’Espai del Peix acull el taller Viure en salut a l’escola, mitjançant el qual es fomenten les pautes d’alimentació saludables, en aquest cas, entre els alumnes de 3r i 4t de les escoles de Palamós, concretament les quatre de primària (Ruiz Giménez, Vila-romà, La Salle i Vedruna) i la d’educació especial Els Àngels.

PAUTES PER A UNA ALIMENTACIÓ SANA
Aquest taller, totalment gratuït, té com a objectiu sensibilitzar els joves escolars de la importància de portar una vida saludable, mostrant-los senzilles pautes per fer una alimentació sana i practicar l’activitat física indispensable.

La durada del taller és d’una hora desenvolupada com una activitat per aprendre i gaudir, on es treballa mitjançant monitors en un esmorzar saludable tot comprenent la importància que té aquest per l’activitat diària. El taller Viure en salut a l’escola, també dóna a conèixer la piràmide alimentària per ajudar a reconèixer els diferents grups d’aliments i les quantitats que s’han de prendre al dia. En aquest sentit es destaca la importància d’incloure el peix dins la dieta sana.

Viure en salut a l’escola forma part del projecte de la Fundació Mapfre que ha posat en marxa per estimular la societat a emprendre un estil de vida més saludable. Aquest objectiu és plenament compartit pel nou equipament de l’Espai del Peix i per aquesta raó ambdós institucions col•laboren conjuntament per oferir aquest taller específic per als escolars de Palamós.

“L’ESPAI DEL PEIX”
L’Espai del Peix s’ubica al port de Palamós, concretament, al primer pis de l’edifici de la llotja on ocupa 280 metres quadrats de superfície, amb una cabuda per a 150 persones.

Inaugurat el passat 26 de març, l’Espai del Peix vol contribuir de manera global al coneixement del peix fresc de Palamós, esdevenint un centre d’interpretació del port i la pesca, una aula gastronòmica i un taller de degustació del peix.

Aquesta proposta és única i diferent ja que es tracta d’un projecte participatiu, que complementa en un mateix àmbit l’oferta del propi Museu de la Pesca, i en la qual el visitant viu l’experiència de tot el procés des de la captura del peix, la comercialització i manipulació, fins que arriba al plat, i amb la finalitat de fomentar una pesca, una cuina i un consum responsables.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

Relacionades per entitat