L’exposició del Museu de la Pesca prendrà vida diumenge amb la Mostra de Destresa Marinera

El Museu de la Pesca, a Palamós, presenta aquest diumenge 18 de novembre, la 13a Mostra de Destresa Marinera, convertint les diverses sales de la seva exposició permanent en escenari d’aquesta àmplia mostra, en viu, d’oficis del mar, oberta al públic i totalment gratuïta.

Al llarg del matí, d’11 a 13.30 h, les persones que s’apropin al Museu viuran una experiència única, tot admirant i participant del coneixement, l’experiència i l’expertesa que atresora la gent de mar de la Costa Brava.

Mostra en viu dels oficis tradicionals dels ports catalans
Els artesants seran convenientment distribuïts en els diferents àmbits de l’exposició i envoltats de les peces de la col•lecció, on el públic participant podrà gaudir d’aquests professionals en actiu o ja retirats, homes i dones, treballant en alguns dels oficis tradicionals a les platges i ports catalans.

L’activitat mostrarà, entre altres, la confecció de nanses, gambines i cofes amb fibres vegetals; l’elaboració de palangres, teixir i remendar xarxes, fabricació de caps i cordes, taller de nusos i entolladures o la construcció de vaixells en miniatura.

Aquesta serà una oportunitat per conèixer de primera mà i en un escenari privilegiat, els treballs de la mar i interactuar amb els especialistes del patrimoni marítim i pesquer.

Aquesta activitat és organitzada pel Museu de la Pesca i és emmarcada en el programa Cultura Viva, impulsat per la Generalitat de Catalunya per difondre la riquesa patrimonial i etnològica del país.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

Relacionades per entitat