L’exposició ‘El miracle del sol’, projecte artístic guanyador de la primera Biennal d’Art Ezequiel Torroella, s’inaugura aquest diumenge a la Capella del Carme

La Biennal d’Art Ezequiel Torroella donarà per inaugurada l’exposició del projecte guanyador, en la primera edició del certamen, aquest proper diumenge 1 d’octubre a l’espai patrimonial de la Capella del Carme de Palamós.

L’artista vallenc Albert Gironès, amb la seva proposta “El miracle del sol”, va ser el guanyador de la primera edició de la Biennal, que l’Ajuntament de Palamós ha posat en marxa enguany, amb l’objectiu de fomentar la creació artística en l’àmbit de les arts visuals, donar impuls al treball de joves creadors i prepetuar la memòria del pintor palamosí Ezequiel Torroella, mort l’any 1998.

En la inauguració d’aquest diumenge 1 d’octubre, que tindrà lloc a les 12 h, hi seran presents l’artista, Albert Gironès i la comissària de l’exposició, Montse Badia, l’alcalde i la regidora de Patrimoni de l’Ajuntament de Palamós, així com els membres de la comissió Artística de la Biennal d’Art Ezequiel Torroella i tècnics municipals.

Des de principis del passat mes de juliol fins aquestes darreres setmanes, el jove artista ha estat treballant en la creació del projecte expositiu “El miracle del sol”. Es tracta d’una composició que posa de manifest, mitjançant el dibuix, el vídeo i la documentació històrica, un diàleg i un debat en el pensament contemporani entre l’art, la religió i la ciència. Es tracta de representar allò irrepresentable, el miracle, mitjançant una visió racional que no vol acabar-ho sent, ja que en la mística, en l’alquímia i en el ritual, l’art hi té sempre un lèxic comú i compartit.

Les persones interessades en poder visitar l’exposició podran fer-ho fins el 19 de novembre, els divendres i dissabtes de 17 a 20 h, diumenges i festius d’11 a 14 h.

La Biennal d’Art Ezequiel Torroella
Aquesta convocatòria artística té una periodicitat biennal, compta amb una dotació per al premi de 5.000 €, i està dirigida a tots els joves artistes fins a 35 anys residents a l’estat espanyol. Cada edició té un tema de referència, que parteix d’un marc conceptual vinculat a la filosofia de vida i als interessos artístics del pintor palamosí Ezequiel Torroella.

Per aquesta primera edició el tema escollit ha estat: El paisatge i la recerca del paradís, el paradís trobat en el paisatge. El paisatge real i el paisatge com a creació de l’artista. S’hi van presentar 16 artistes, dels quals es van seleccionar 9 per a presentar davant la comissió artística la seva proposta.

La comissió Artística de la Biennal d’Art Ezequiel Torroella està integrada per: Elvira Dyangani Ose, directora del MACBA; Pepe Serra, director del Museu Nacional d’Art de Catalunya; Maria Recasens, professora del Grau d’Història de l’Art de la Universitat de Girona; Marta Negre, artista i cap d’estudis del Grau de Belles Arts de la Universitat de Barcelona; Natàlia Chocarro, assessora d’art de presidència de la Fundació Vila-Casas; Marga Viza, directora de l’Àrea de Cultura de la Fundació Catalunya La Pedrera; i Ricard Planas, director de “Bonart cultural” i director de la Fundació Lluís Coromina.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Patrimoni

Relacionades per entitat