L’institut escola Vila-romà ampliarà el nombre d’aules sense haver d’utilitzar barracons

L’institut escola Vila-romà completarà el curs vinent la incorporació al centre de tot el cicle de secundària, amb la posada en marxa del quart d’ESO, per a la qual cosa no es requerirà la ubicació de mòduls prefabricats.

L’ampliació de les aules que són necessàries per als alumnes de quart, es farà a l’espai que actualment ocupa l’antic gimnàs i el dipòsit de documentació de l’Arxiu Municipal, situat al costat de l’edifici escolar, i que l’Ajuntament de Palamós reubicarà possibilitant cedir tot aquest àmbit a l’escola.

Les noves aules se situaran doncs en aquest espai (d’uns 240 m2) annex a l’edifici de l’antiga escola que actualment ja acull les classes de primer a tercer d’ESO i les dependències de l’Aula d’Aprenentatge.

La comunitat educativa del centre i l’Àrea municipal d’Ensenyament han treballat en els darrers mesos per cercar la solució, que ja compta amb l’aprovació de la Generalitat i que evita la instal·lació de mòduls prefabricats, tal com havia proposat el Departament d’Educació.

El Servei d’Arxiu Municipal té la seva seu administrativa i de consulta a l’edifici de la Casa Montaner (parc dels Països Catalans) i el dipòsit de documentació és l’únic espai descentralitzat d’aquest servei. Tot el fons que conté serà traslladat ara a un nou espai que ja s’està habilitant en un annex de l’equipament municipal de la Nau dels 50 metres.

L’Ajuntament de Palamós i la comunitat educativa de l’institut escola Vila-romà es mostren satisfets amb la solució acordada, però segueixen demanant al Departament d’Educació de la Generalitat, la redacció del projecte i la construcció d’un nou edifici que aculli, en un mateix espai, tot el cicle de secundària del centre.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

24/07/2024

Relacionades per entitat