Lluís Puig és nomenat alcalde de Palamós per tercera legislatura consecutiva

El Ple de l’Ajuntament de Palamós convocat avui dissabte 17 de juny, ha elegit a Lluís Puig Martorell (ERC) com a alcalde de Palamós. L’elecció s’ha dut a terme durant la sessió constitutiva de la nova Corporació, resultant de les eleccions municipals del passat 28 de maig.

L’acte, que s’ha iniciat a les 12 h del migdia, ha estat presidit per la mesa d’edat, formada pel regidor electe de més edat, Antoni Bachiller (ERC), i el de menys edat, Raimon Trujillo (JuntsxCat), i ha comptat amb la presència de veïns i veïnes del municipi. Després de la comprovació de credencials i el jurament o promesa del càrrec dels disset regidors electes, s’ha procedit a la votació per a l’elecció de l’alcalde.

La regidora Teresa Ferrés (Som-hi per Palamós i Sant Joan), ha obtingut quatre vots. En el cas del regidor Alexan Weltz (Candidatura d’Unitat Popular Sant Joan-Palamós), i de la regidora Cristina Ruz (VOX) han obtingut un vot cadascun.

El regidor Raimon Trujillo (Junts per Catalunya Palamós i Sant Joan) ha renunciat a presentar-se a l’elecció. Els tres regidors d’aquesta formació municipal han votat en blanc.

Lluís Puig ha obtingut un total de vuit vots, dels regidors d’ERC (5) i del PSC (3). Tot i no comptar amb la majoria dels suports necessaris, Lluís Puig ha estat proclamat alcalde de Palamós, per tercera legislatura consecutiva, tenint en compte que la llista d’ERC va ser la més votada a Palamós en les passades eleccions municipals. El màxim representant municipal ja ha anunciat que ben aviat presentarà el nou cartipàs que formaran les regidories de Govern.

En el seu discurs l’alcalde ha destacat l’orgull “d’ocupar un càrrec que m’ha de permetre seguir servint les persones de Palamós i Sant Joan com ho he fet fins ara, amb dedicació, humilitat i acostant la institució a la ciutadania. Vull que en aquest nou mandat l’entrega, l’honradesa i la proximitat continuïnt essent els tres valors que destaquin de la meva tasca com a alcalde, i estic segur que les persones que m’envolten vetllaran perquè així sigui”.

L’alcalde també ha volgut agrair la incorporació al consistori dels regidors i regidores que ho fan per primera vegada, “en un gest que us honora amb una mostra de generositat personal i de vocació de servei que vull posar en relleu”.

Lluís Puig s’ha adreçat durant el seu parlament als grups a l’oposició: “vull dir-los que en aquest camí comptem amb aquelles formacions municipals que busquin el progrés del municipi i que defensin els principis democràtics. Amb aquestes, volem tenir una col·laboració fluida, i un diàleg constant i sincer, treballant units per aconseguir superar amb èxit tots aquells reptes que se’ns plantejaran en aquest mandat”.

Afegint “un cop més la porta d’alcaldia continuarà oberta de bat a bat, amb l’esperit de sumar i construir, d’escoltar i analitzar, de buscar aquells consensos que ens permetin avançar en un projecte global de municipi. I estic segur que amb la col·laboració de totes i tots vostès, així serà”.

La resta de regidors que s’inclouen en el grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya Palamós i Sant Joan, són: Maria Puig, Antoni Bachiller, Núria Botellé i Eduard Riera. Els regidors i regidores de la formació Som-hi per Palamós i Sant Joan, son Teresa Ferrés, Miquel Casagran, David Cano i Rosa Esteva.

El grup municipal del PSC està format pels regidors Raquel Gallego, Josep Coll i Yolanda Aguilar. En el cas de Junts per Catalunya Palamós i Sant Joan, la representació al consistori està integrada per Raimon Trujillo, Blanca Suquet i Josep Santamaria.

Els regidors de la CUP i Vox són, respectivament, Alexan Weltz i Cristina Ruz.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp