L’organització de la GAES-Christmas Race presenta la nova edició d’aquesta prestigiosa regata

Avui dilluns 17 de desembre, l’Espai del Peix a Palamós ha acollit la presentació de la 37a edició de la prestigiosa regata de classes olímpiques GAES-Christmas Race, que es disputarà en aigües de la badia de Palamós del 19 al 23 de desembre.

La presentació de la prova de vela ha comptat amb la presència de l’alcaldessa de Palamós, M. Teresa Ferrés; del president del Club de Vela Palamós, Miquel Aviñó; el representant Territorial del Consell Català d’Esports a Girona, Josep Pujols; el representant de la Federació Catalana de Vela, Xavier Casorran; la representant de la companyia GAES, Gemma Hernández; i els regatistes Anna Corbella i Gerard Marín.

250 EMBARCACIONS DE 23 PAÏSOS
Les futures tripulacions olímpiques del continent prendran part un any més a la regata gironina. Enguany la xifra superarà les 250 embarcacions procedents de 23 països amb representació d’Europa, Àsia i Àfrica.

La GAES Christmas Race està considerada per la Federació Internacional de Vela (ISAF) com la primera regata de l’any 2013 i es tanmateix puntuable per als rankings de vela olímpica tan mundials com europeus. Palamós ha tingut des de sempre un camp de regates privilegiat i això no passa desapercebut per les principals federacions europees. Equips tant potents como el britànic tenen a la GAES Christmas Race com a regata de referència per a les seves tripulacions promeses.

Aquest any la gran novetat es la incorporació de les noves classes olímpiques per a Río 2016 on serà l’estrena mundial del FX i que comptarà amb participació catalana amb Aura Miquel juntament amb Miriam Carles Tolrà i (CN Arenys) de Silvia Roca (CN L’Escala) que fa parella amb la murciana Lucía Reyes.

Les altres classes que s’estrenaran a la GAES Christmas Race seran el 29er i el 420 Masculí i Femení i el Laser Radial Masculí. Les que mantenen l’estatus d’olímpiques son el Laser Radial Femení, Laser Standard, Finn, 470 Masculí i Femeni i 49er.

A la classe Finn el pre-olímpico Àlex Muscat (CN Garraf) serà una de les gran referències i un dels grans favorits a guanyar la seva primera GAES Christmas Race. En aquesta classe també hi destaca la participació de Miguel Ángel Mateo (CN El Balís) i Axel Muñoz (CV Blanes).

En Laser Radial Femeni la participació catalana es centra en les germanes Iris i Estel Cortés (CN Vilanova) i en categoria masculina hi ha dos regatistes que defensen el colors del Club de Vela Palamós como son Víctor Serra i Sergi Ferrés; dos de Salou, Borja Mas i Alberto Guillén, tres de Vilanova, Marc Valero i Héctor Calderón i un de El Masnou, Jaime Menescal.

La classe Laser Standard és la més nombrosa amb 44 embarcacions. El voltamundista Guillermo Altadill (CN Vilassar) tornarà a participar a la GAES Christmas Race després d’haver-ho fet en classes com Tornado. Ignasi López, Xavi Tous i Gastón Cruz (CN Salou) i Gerard Tell i Jordi Capella (CN El Balís) son els altres participants catalans.

En 470 Masculí destaca la presència dels germans Àlex i David Charles (CN El Balís), campions del món de 420 i de Jordi Xammar i Joan Herp (CN El Masnou). En categoria femenina també hi ha catalanes, Alba Bou i Julia Subirà (CV Blanes) i Barbara Cornudella i Sara López (CN El Balís).

En la classe 29er el 90% de la flota es catalana on destaquen per sobre de tot els campions d’Espanya Martí Llena i Oriol Mahiques (CN El Garraf), l’altre club català amb amplia representació en aquesta classe es CN El Balís. Finalment a la classe 49er s’estrenaran Carlos Robles i Dani Codina (CN Balís/CN L’Estartit), com una de les tripulacions a tenir en compte de cara al futur més immediat.

PRESENTACIÓ D’ANNA CORBELLA I GERARD MARÍN
La GAES Christmas Race servirà també com a punt de partida i presentació de la primera tripulació que ja es troba inscrita per a la Barcelona World Race 2014, que formaran els regatistes catalans Anna Corbella i Gerard Marín. Ambos ja vares participar en la segona edició de la volta al món sense escales i a dos i que en comú tenen també que en els seus inicis varen participar en diferents edicions de la Palamós-Christmas Race. Es per això que la Fundació per a la Navegació Oceànica Barcelona i GAES volen fer oficial en aquesta regata el nou equip català de volta al món.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

Relacionades per entitat