Més de 2.500 persones ja han gaudit enguany de la programació de concerts gratuïts i a l’aire lliure, Rumb(A)Palamós

La desena edició del festival Rumb(A)Palamós arriba a la seva darrera setmana d’activitat amb una molt bona valoració de la participació del públic, que un any més s’ha abocat a les actuacions programades, i quan només queda el darrer concert previst per divendres vinent, el balanç és de més de 2.500 persones les que han gaudit fins ara de l’oferta del festival.

Aquesta és una proposta cultural i lúdica pensada per a tots els públics, que organitza l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Palamós amb el suport de la Diputació de Girona i del departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. La programació d’activitats del festival es porta a terme a l’aire lliure i de manera totalment gratuïta, amb itinerància dels concerts per diferents espais i places de Palamós.

Es tracta de l’únic festival dedicat íntegrament a la rumba catalana que té lloc a la Costa Brava, amb la intenció i voluntat d’ampliar i millorar l’oferta cultural i lúdica gratuïta, i realitzada a l’aire lliure, la qual se suma a l’activitat turística que el municipi desplega durant l’estiu.

L’activitat de concerts d’aquesta desena edició es va iniciar el 7 de juliol i s’ha allargat durant tots els divendres d’aquest mes, programant les actuacions, fins ara, de les formacions: Maruja Limón, Arrels de Gràcia, i Alaire.

Precisament aquest divendres vinent, 28 de juliol, es tancarà la programació d’aquesta edició, amb l’actuació de la banda pròpia del festival, Rumb(A)nd Palamós, que farà un repàs dels hits rumberos per excel·lència. Aquest concert tindrà lloc a la plaça de Catalunya, a partir de les 22:30 h.

“Escenari obert rumbero”, i reconeixement de la UNESCO
Ahir dilluns, coincidint amb el Dia Internacional de la Rumba, el festival va programar “L’escenari obert rumbero”, on es va convidar a nous creadors i artistes a presentar les seves creacions musicals o bé a improvisar, amb la rumba com a referent. L’activitat va ser dirigida pel músic Fonso Castillo i va tenir lloc a l’escenari fix del passeig del Mar.

Amb motiu d’aquesta data commemorativa l’Ajuntament de Palamós ha recordat que com a institució s’ha posicionat donant suport a la candidatura perquè la UNESCO reconegui la Rumba Catalana com a Patrimoni Cultural i Immaterial de la Humanitat.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

24/07/2024

Relacionades per entitat