Més de 2000 persones han participat en el primer Festival Esportiu a l’aire lliure realitzat aquest passat cap de setmana a Palamós

Palamós ha acollit aquest passat cap de setmana (del 22 al 24 d’octubre) el primer festival esportiu a l’aire lliure que té lloc al municipi, concretament el Palamós Outdoor Sports Festival, que ha comptat amb la participació de més de 2000 persones de totes les edats, les quals han pres part en alguna de les activitats incloses en el seu extens i variat programa.

El festival ha organitzat propostes esportives com: trail running, mountain bike, gravel, escalada, caiac, o activitats de lleure, per gaudir de l’esport en contacte amb la natura.

El punt neuràlgic de l’activitat s’ha ubicat a la zona de l’estenedor de xarxes del port, on s’han realitzaran les sortides i arribades de les principals proves esportives. En aquest espai també s’ha comptat amb diversos estands on les entitats i empreses esportives participants han ofert informació de les seves activitats, posant a la venda material esportiu divers.

En el programa del Palamós Outdoor Sports Festival s’ha destacat, entre altres, la realització de la prova de natació Cala Estreta Swim, on més d’un centenar de participants han recorregut nedant uns 4.000 metres, en un recorregut amb sortida de les illes Formigues i arribada a la platja de la Fosca.

Un total de 400 esportistes han participat en la reconeguda prova Sunset Trail que en aquesta ocasió ha proposat un circuit de 15 quilòmetres amb 500 metres de desnivell positiu. A la prova de gravel i MTB, Sa Costa Brava, s’ha aconseguit una participació de 700 ciclistes que han traçat una ruta que ha combinat el litoral amb els itineraris pel massís de les Gavarres.

A banda d’aquestes proves, el Palamós Outdoor Sports Festival també ha comptat amb desenes de participants en altres de les activitats esportives i de lleure que s’han organitzat dissabte i s’han repetit diumenge.

És el cas de les curses d’orientació que han tingut lloc pel centre del municipi. També el bateig de submarinisme i sortides amb caiac des del Port Marina; la prova d’escalada indoor en el Rocòdrom 9C; l’Explora Park de La Fosca o el Sunset Trail Kids per als més menuts.

El tret de sortida del festival va tenir lloc el passat divendres, al teatre La Gorga, amb la ponència sobre l’esport que va realitzar el professor INEFC BCN i exentrenador del FC Barcelona d’handbol, Xesco Espar.

Aquest projecte ha estat impulsat pel Departament d’Esports de l’Ajuntament de Palamós amb la col•laboració d’entitats esportives locals i empreses d’esport del territori.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

24/07/2024

Relacionades per entitat