Més de 22.000 tiquets venuts en la V edició de la Fira de la Gamba de Palamós

Palamós ha viscut aquest dissabte una nova edició de la Fira de la Gamba de Palamós.En la seva cinquena edició la mostra ha continuat batent totes les xifres d’anys anteriors i ha congregat més públic que mai, consolidant-se en només 5 anys com una de les fires gastronòmiques més importants de les comarques gironines. I és s’han servit –entre tastets i producte fresc- més de 250 kg de Gamba de Palamós certificada, a més de la venda de més de 22.000 tiquets.

Visita institucional
El president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, i la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Almentació, Teresa Jordà, han visitat les instal•lacions de la mostra, acompanyats de l’alcalde de Palamós, Lluís Puig.

La fira ha comptat amb demostracions de cuina en directe de reconeguts xefs professionals com Albert Sastregener, del Bo.Tic de Corçà, -Ambaixador de la Gamba de Palamós 2017 i Estrella Michelin des del 2010-; i Quim Caselllas, del Casamar de Llafranch i Estrella Michelin des del 2011. Recorda que l’ambaixador d’aquest any ha estat el també cuiner i el divulgador culinari, Pep Nogué.
Com cada any, la mostra ha comptat amb la participació d’empreses certificades amb la Marca de Garantia, dels elaboradors de productes que tenen com a ingredient principal la Gamba de Palamós i amb distribuïdors i peixaters especialitzats en la seva comercialització.

També s’han servit degustacions elaborades amb gamba dels establiments participants – restaurants i tavernes-; s’han fet visites guiades a les barques de pesca del port de Palamós; i naturalment s’ha pogut tastar el producte estrella de la jornada: la Gamba de Palamós, cuinada pels mateixos pescadors de la Confraria de la vila. A banda també s’ha habilitat una zona d’exposició i tast de productes necessaris per a l’elaboració de receptes amb gamba o bé que acompanyen aquests plats com l’arròs o el vi. Tot això amb les visites guiades a les embarcacions i a la subhasta del peix de la llotja de Palamós, entre d’altres.

Aquesta fira monotemàtica l’organitza l’Ajuntament de Palamós amb la col•laboració de la Confraria de Pescadors de Palamós i les entitats comercials i de la restauració del municipi.

A més compta amb la participació de les empreses certificades amb la Marca de Garantia, dels elaboradors de productes que tenen com a ingredient principal la Gamba de Palamós i amb distribuïdors i peixaters especialitzats en la seva comercialització. La Fira de la Gamba de Palamós té amb el suport de la Diputació de Girona i Ports de la Generalitat, i el patrocini d’Estrella Damm.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

Relacionades per entitat