Més de 800 escolars de Palamós visitaran, avui i demà, el galió Andalucía, atracat al port del municipi

Aquest matí (07/04/22) s’han iniciat les visites gratuïtes escolars al galió Andalucía, atracat fins diumenge al port de Palamós, en la que és la seva primera visita a un municipi del litoral gironí.

Més de 800 alumnes de diversos cursos dels sis centres escolars de Palamós (Els Àngels, Vila-romà, La Vila, Vedruna, La Salle i l’Institut de Palamós) visiten gratuïtament i entre avui i demà divendres, aquest emblemàtic vaixell, en una activitat pedagògica organitzada per l’Ajuntament de Palamós i el Museu de la Pesca, amb l’objectiu de fomentar el patrimoni marítim entre els joves estudiants.

Els alumnes participants en les visites coneixen l’interior d’aquest vaixell, així com les seves característiques més importants, que els expliquen els membres de la seva tripulació. Els estudiants recorren les cobertes del veler i descobreixen els detalls del seu equipament i la seva història.

El galió Andalucía és la rèplica dels vaixells espanyols dels segles XVI al XVII utilitzats en les expedicions marítimes de descoberta i de comerç interoceànic entre Espanya, Amèrica i Filipines, les anomenades “flotes d’Índies”. Es tracta d’un navili de fusta construït en un acurat rigor històric, amb 55m d’eslora, sis cobertes i gairebé mil metres quadrats de superfície vèlica. El galió Andalucía ha navegat més de 55.000 milles nàutiques per oceans i mars de tot el món.

En aquesta estada que fa el galió Andalucía al port de Palamós, aquest veler estarà acompanyat pel pailebot Pascual Flores, construït l’any 1917 i que es va dedicar al cabotatge, amb el transport de mercaderies entre la costa espanyola i la d’Àfrica. Aquests dos vaixells emblemàtics formen part de la flota dels velers històrics i del patrimoni marítim de la Mediterrània, i aquests dies es troben realitzan la navegació que els portarà a Sète, on participaran en el festival marítim que la setmana vinent organitza aquesta ciutat francesa.

Visites als vaixells i navegacions pel litoral
Durant aquesta escala al port palamosí els dos vaixells també s’obren a tot el públic en general, que podrà accedir a aquests velers des d’avui dijous i fins diumenge 10, de les 10 a les 20 h, de manera ininterrompuda.

En el cas del pailebot les visites es compaginaran amb les navegacions pel litoral del municipi, que es programaran avui dijous i demà divendres de 17 a 20 h; i dissabte i diumenge entre les 11 i les 14 h i les 17 i les 20 h, sempre que es puguin organitzar grups de com a mínim 10 persones. La durada d’aquestes sortides serà aproximadament d’unes tres hores.

El preu per a poder fer la visita a cadascun dels vaixells, serà de 7 euros per a les persones més grans de 10 anys; de 4 euros per als menors d’aquesta edat, mentre que per als infants de 0 a 5 anys serà gratuït. S’estableix també un preu unitari de 18 euros per a les famílies (2 adults i fins a 3 infants de 0 a 10 anys). Amb l’adquisició d’aquests tiquets s’inclou l’entrada gratuïta al Museu de la Pesca.

Els tiquets per a poder realitzar les navegacions del cap de setmana en el pailebot Pascual Flores tenen un cost de 25 euros per a infants fins a 14 anys, i de 45 euros per a la resta de públic.

Les entrades per a les visites o les navegacions, es poden adquirir al web de la Fundación Nao Victória: www.velacuadra.es, entitat propietària del galió Andalucía i responsables de la gestió del pailebot Pascual Flores.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

24/07/2024

Relacionades per entitat