Més de dues mil persones han gaudit de la programació de concerts gratuïts i a l’aire lliure, Rumb(A)Palamós

Divendres vinent, 29 de juliol, es tancarà la novena edició del festival Rumb(A)Palamós, que organitza l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Palamós amb el suport de la Diputació de Girona. Una proposta cultural i lúdica pensada per a tots els públics, que es porta a terme a l’aire lliure i de manera totalment gratuïta.

El programa de concerts es va iniciar l’1 de juliol i s’ha allargat durant tots els divendres d’aquest mes, recuperant, després de la pandèmia, la itinerància per diferents espais i places de Palamós, concretament la plaça Catalunya, el parc del Convent dels Agustins i l’escenari del passeig del Mar.

Més de 2.000 persones al Rumb(A)Palamós 2022
En aquesta nova edició del festival, més de 500 persones han assistit a cadascun dels concerts que s’han programat, gaudint de la qualitat de les diverses formacions musicals participants.

Aquesta activitat esdevé a cada edició una destacada mostra dels grups actuals de rumba catalana, que enguany ha programat un total de cinc concerts: la banda pròpia Rumb(A)nd Palamós, els festius Germà Negre, la rumba d’autor d’Alma de Boquerón, i aquest any, com a formació convidada que fusiona la rumba amb altres disciplines, les veus màgiques i femenines de Las Karamba.

Divendres, últim concert
El concert que tancarà la programació d’enguany serà el d’Antoine Tato García, l’ambaixador de la rumba catalana. La seva actuació tindrà lloc, aquest divendres 29 de juliol, a les 22:30 h, a l’escenari del passeig del Mar.

El festival Rumb(A)Palamós és organitzat per l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Palamós. Aquest és el primer festival de rumba catalana realitzat a la Costa Brava, amb la intenció i voluntat d’ampliar i millorar l’oferta cultural i lúdica gratuïta, i realitzada a l’aire lliure, la qual se suma a l’activitat turística que el municipi desplega durant l’estiu.

“Fet amb el sol de Palamós”
Enguany el festival ha fet una clara aposta per potenciar la seva sostenibilitat, aplicant els sistemes que li han permès abastir-se exclusivament d’energia solar i ser 100% sostenible.

Sota el lema “Fet amb el sol de Palamós”, l’equipament tècnic necessari per a realitzar els concerts ha utilitzat acumuladors, bateries de liti i equips de so i llum altament eficients, que permeten mantenir la qualitat tècnica dels espectacles consumint el mínim d’energia possible.

D’aquesta manera el Rumb(A)Palamós 2022 ha consumit només energia solar i-o renovable, convertint-se en el primer festival europeu consolidat de mitjà-gran format que aposta per aquesta renovació en el consum energètic, amb zero emissions de CO2 pel que fa a consum energètic.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

24/07/2024

Relacionades per entitat