Més de trenta empreses ja s’han certificat amb la Marca de Garantia Gamba de Palamós

La Comissió Reguladora de la Marca de Garantia Gamba de Palamós, integrada per l’Ajuntament de Palamós i la Confraria de Pescadors de la vila, han dut a terme aquest vespre (09/05/14) a l’Espai del Peix, l’acte de lliurament de la certificació de la Marca de Garantia Gamba de Palamós.

L’alcaldessa de Palamós, M. Teresa Ferrés, i el Patró Major de la Confraria de Pescadors de Palamós, han lliurat avui aquest destacat guardó a les darreres empreses que s’han certificat, un total de d’onze establiments bàsicament tavernes i restaurants de la vila però també de la Bisbal i Ullastret. A banda també s’inclou entre els nous certificats l’Espai del Peix.

L’acte també ha servit per fer entrega del distintiu identificatiu per aquelles empreses que ja compten amb la certificació i que d’aquesta manera se’ls acredita públicament amb un segell que posa en valor la qualitat de la gamba pescada a Palamós.

El lliurament de certificacions i dels distintius ha comptat amb la presència de representants de la trentena d’empreses que ja estan certificades amb la Marca de Garantia Gamba de Palamós i que es dividiexen en vint barques de pesca del port de Palamós, el Mercat del Peix, l’Espai del Peix, una dotzena de restaurants i tavernes i tres distribuidors.

La Comissió Reguladora segueix treballant en l’auditoria i acreditació d’empreses com a noves usuàries de la marca amb l’objectiu d’augmentar-ne el nombre i així potenciar el valor que es mereix la gamba de Palamós, vetllant d’aquesta manera per la qualitat i prestigi d’un producte que representa i identifica arreu el municipi.

Les auditories de certificació
Tots aquells productors, empreses i/o entitats que vulguin comercialitzar la gamba de Palamós cal que ho facin sota la marca de garantia Gamba de Palamós mitjançant la qual se’ls sotmetrà a les auditories de certificació per tal que compleixin amb els requisits que estableix el reglament d’ús d’aquest producte.

La Comissió Reguladora de la marca Gamba de Palamós mitjançant el Comitè de Certificació procedeix a l’avaluació de les sol•licituds de la marca presentades i dels processos d’auditoria que realitzarà posteriorment l’empresa Bureau Veritas Certification, ratificant finalment la concessió dels certificats i conseqüentment l’autorització per a la utilització de la Marca Gamba de Palamós.

Aquest Comitè de Certificació té com a objectiu prioritari assegurar el bon ús de la marca de garantia Gamba de Palamós i el compliment del seu reglament.

El reglament permet certificar l’origen de la gamba, la seva qualitat, la seva promoció, divulgació i prestigi, ja que es tracta d’un producte propi i un actiu diferencial del municipi de Palamós.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

Relacionades per entitat