Més d’un centenar d’establiments de restauració de Palamós participen en el pla per incrementar el reciclatge de vidre a l’estiu

Un total de 116 bars i restaurants de Palamós participen en la campanya de sensibilització per l’increment del reciclatge de vidre a l’estiu, que al municipi realitzen de manera conjunta l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palamós i Ecovidrio, l’entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge de residus d’envasos de vidre a Espanya.

Amb aquest objectiu aquests darrers dies s’han dut a terme visites d’informació i sensibilització als establiments hostalers i de la restauració del municipi, lliurant-los de forma gratuïta bujols especials per facilitar la tasca de reciclatge, aportant contenidors adaptats a les necessitats del sector.

La incidència del turisme i l’augment del consum fa dels mesos estivals una etapa clau per a la recollida selectiva d’envasos de vidre, ja que es recull una tercera part de tots els residus recuperats anualment. A més, els bars, restaurants i guinguetes són els responsables de la generació del 52% dels residus d’envasos de vidre d’un sol ús.

Un increment del 12% a Palamós
Durant l’any 2019 la recollida selectiva de residus d’envasos de vidre, mitjançant el contenidor verd, va arribar a les 735 tones a Palamós. Aquesta xifra suposa un increment del 12% respecte a l’any 2018.

Segons aquestes dades, com a mitjana, cada ciutadà va dipositar al contenidor verd 42 kg de vidre, uns 145 envasos per persona.

Dades de reciclatge a Catalunya
A Catalunya aquesta xifra va ascendir fins a les 172.918 tones l’any 2019, fet que suposa un increment del 25% en els últims cinc anys i un 6,5% respecte a l’any 2018.

Segons aquestes dades, com a mitjana, cada català va dipositar al contenidor verd 22,5 kg de vidre, uns 77 envasos per persona.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

24/07/2024

Relacionades per entitat