Nou carregador per a vehicles elèctrics al passeig del Mar de Palamós

Aquesta setmana l’Ajuntament de Palamós ha posat en funcionament un nou carregador per a vehicles elèctrics al municipi, que en aquest cas es troba ubicat passeig del Mar, proper a l’oficina municipal de Turisme.

Aquest aparell disposa de dues preses elèctriques per a la càrrega de dos vehicles al mateix temps, en un servei que els usuaris que ho requereixin poden realitzar de manera totalment gratuïta. Les dues places estan pintades de color verd i senyalitzades degudament.

El carregador té una potència màxima de 14 kW el qual reparteix amb un sistema de balanceig la potència de càrrega de forma intel•ligent i automàtica entre els dos vehicles. També disposa d’un indicador lluminós (blau, verd i vermell) amb el qual l’usuari pot saber en tot moment l’estat de càrrega del vehicle. Un sistema que es complementa amb un display d’estat que té l’aparell per a informació de l’usuari.

Aplicació gratuïta al mòbil
Per a la càrrega dels vehicles elèctrics, els usuaris hauran de descarregar prèviament al seu telèfon mòbil l’aplicació gratuïta “Electromaps”, amb la qual podran saber, en temps real, l’estat d’ambdues preses de les què disposa el carregador, detallant si aquestes estan ocupades, lliures o bé fora de servei. També serà a través d’aquesta aplicació que els usuaris posaran en funcionament la càrrega al seu vehicle.

Els treballs d’instal•lació del nou carregador han suposat l’obra civil necessària, amb l’obertura de rases per a la canalització de conductors, l’adequació del quadre elèctric, la configuració del carregador, la instal•lació de les pilones de protecció i el pintat de les places d’aparcament.

El cost total de la ubicació d’aquest nou equipament ha estat de 9.837,15 €, i ha estat realitzada per una empresa especialitzada.

Aquest servei gratuït de càrrega de vehicles elèctrics se suma als que ja té actius l’Ajuntament de Palamós als aparcaments de l’Arbreda i el de la platja Gran, els quals poden donar servei a quatre vehicles alhora.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

Relacionades per entitat